Trespa International B.V. is een toonaangevende innovator op het gebied van architectonische plaatmaterialen en wordt internationaal erkend als de voornaamste ontwikkelaar van hoogwaardige platen voor gevelbekleding, decoratieve gevels en interieuroppervlakken.

Sinds de oprichting in 1960 werkt Trespa nauw samen met architecten, ontwerpers, installateurs, distributeurs en eindgebruikers over de hele wereld. De focus van Trespa ligt op productontwikkeling, waarbij speciale productietechnologieën worden gecombineerd met intelligente oplossingen voor architectonische toepassingen. Met een unieke kijk op de belangrijkste marktuitdagingen en -eisen, heeft Trespa zich altijd vol passie en energie ingezet om innovatieve, esthetisch aantrekkelijke en hoogwaardige oplossingen te bieden voor diverse architectonische behoeften. 

Unieke bedrijfseigen technologieën

Trespa heeft internationaal een goede reputatie opgebouwd vanwege haar plaatmaterialen en de bijdrage ervan aan de architectuur. De belangrijkste productlijn Trespa® Meteon®, Trespa’s belangrijkste programma architectonische platen voor gevels en exterieurtoepassingen, is gecreëerd om te inspireren, ontwikkeld om te presteren en geconstrueerd voor een lange levensduur.

Trespa® Meteon® is een decoratief HPL-compact materiaal met een geïntegreerd oppervlak, dat wordt vervaardigd met Trespa’s unieke, bedrijfseigen technologieën: Dry-Forming (DF) en Electron Beam Curing (EBC). 

Dry-Forming

In het productieproces maakt Trespa gebruik van materialen van natuurlijke bronnen: papier (Kraft kern, geïmpregneerd papier) of houtvezels. Het door Trespa zelf ontwikkelde DF- of 'dry-forming'-proces bestaat uit het met hars impregneren van houtvezels en deze vervolgens onder hoge druk verhitten tot een vezelmat. In een latere fase wordt aan een pakket kernmateriaal gekleurd oppervlakpapier toegevoegd, waarna alles nog eens wordt geperst en waardoor er een kant-en-klare plaat ontstaat.

Electron Beam Curing

Het EBC-proces is ontwikkeld om Trespa® Meteon® gedurende vele jaren het bijzondere uiterlijk en de originele frisheid te geven. Trespa® Meteon®-platen leveren uitzonderlijk goede prestaties in exterieurtoepassingen. Zon en regen hebben geen significant effect op het plaatoppervlak. Trespa® Meteon® is ook vrijwel ongevoelig voor zure regen.


Merken: TrespaŽ
Overzicht van beschikbare informatie: 3 artikels, 0 bedrijfsvideos, 0 bestekteksten, 6 brochures, 0 CAD tekeningen, 0 certificaten, 1 handleiding, 0 instructievideos, 3 technische fiches.