Glaswol, de stille kracht achter houten skeletconstructies

URSA
URSA
URSA

In de moderne bouwsector speelt minerale glaswol een steeds prominentere rol. Dit veelzijdige isolatiemateriaal heeft bewezen de ideale oplossing te zijn voor hedendaagse bouwstructuren in houtskelet. We duiken dieper in de voordelen van glaswol, de toepassing in ecologische houten frameconstructies en de opkomst van modulaire bouwsystemen.

Efficiënt materiaal met flexibele inzetbaarheid

Glaswol, licht van gewicht en gemakkelijk hanteerbaar, is een betrouwbare metgezel van de bouwwereld. Het biedt niet alleen flexibiliteit, maar ook voldoende klemkracht. Het is daarom een ideale keuze voor naadloze isolatie in houten skeletconstructies. Bovendien biedt URSA maatwerkoplossingen, waardoor het opvullen van kieren en naden tot het verleden behoort.

Duurzaam karakter en besparen in transport

De nieuwe generatie URSA TERRA glaswol kan sterk worden gecomprimeerd, wat resulteert in minder transportvolume. Dit betekent minder (vracht)wagens op de weg, een lagere CO2-uitstoot en een groenere bouwpraktijk.

URSA is echter niet alleen gericht op energiebesparing in transport, maar we blijven ook innoveren om het volledig productieproces te optimaliseren. Bovendien wordt met URSA minerale wol meer dan 243x de energie en 121x de CO2 bespaard die nodig is om isolatie te produceren, transporteren en installeren.

“Met URSA minerale wol wordt 121 keer de CO2 bespaard die nodig is om de isolatie te produceren, transporteren en installeren.”

Gebruik in houtskeletbouw

Voor houten frameconstructies biedt URSA efficiënte isolatieproducten aan die bijdragen tot energiezuinigheid en comfort. Glaswol is bovendien onbrandbaar, wat het welzijn en de veiligheid van de bewoners garandeert. De baksteen zit misschien nog diep in de maag, maar een groeiende interesse in houtskeletconstructies en modulaire bouw is de laatste jaren duidelijk merkbaar.

Een modulaire revolutie

Modulaire bouw vormt een belangrijk onderdeel van de toekomst van de bouwsector. Een evolutie waar URSA zeker aan meewerkt. Zo leveren we al jaren de URSA TERRA glaswol aan onze partner STiDO uit Asse.

Het concept van modulair bouwen draait om een nauwgezette voorbereiding in het werkatelier, waar alle benodigdheden meteen voorhanden zijn. Dit verkort niet alleen het bouwproces en de bouwtijd op de effectieve werf, het beperkt overlast voor de buurtbewoners en minimaliseert het maandenlange transport heen-en-terug. Bij StiDO wordt de doorlooptijd van een bouwproject zo herleid tot gemiddeld 12 werkweken.

“Modulaire bouw verkort de bouwtijd, beperkt overlast voor de buurt en minimaliseert transport.”

EPB-waardig: milieuvriendelijke normen

URSA's toewijding aan duurzaamheid sluit naadloos aan bij hedendaagse milieuvoorschriften. Effectieve isolatie in daken, wanden en vloeren van houten frameconstructies bevordert energie-efficiëntie en duurzaamheid. De uitstekende klemkracht van minerale glaswol zorgt ervoor dat het stevig en veilig tussen het houten regelwerk vastgeklemd zit.

STiDO's modulaire constructies voldoen, in tegenstelling tot wat velen denken, aan strikte normen voor Energieprestatie en Binnenklimaat (EPB). De moderne structuren hebben een lage milieu-impact en garanderen gezonde en veilige leefomstandigheden. Dit wordt aangevuld met gebruik van hernieuwbare energiebronnen.

Maatwerk voor de toekomst

Bij URSA blijven we innoveren om aan de behoeften van de markt te voldoen. Onze isolatie past zich aan de eisen van elke constructie aan, minimaliseert verspilling en optimaliseert kosten.

In conclusie: minerale glaswol is de stille kracht achter moderne bouwstructuren, waarbij efficiëntie, duurzaamheid en veiligheid centraal staan. De veelvuldige toepassing in houten frameconstructies en modulaire bouwsystemen illustreert de veelzijdigheid en cruciale rol van URSA in de toekomst van de bouwsector.

Wil je meer weten over de URSA minerale wol oplossingen? Vul het formulier in en Je ontvangt de URSA brochure

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email