Quincalux is een Belgisch bedrijf met traditie. Grootvader Werner Desschans stichtte de zaak al in 1938. Momenteel wordt de zaak gerund door diens zoon Carl en kleinzoon Lorenzo.

Bij de fabricatie van "hang en sluitwerk" wordt spitstechnologie gebruikt. Koperen deurbeslag is tot op heden nog altijd het hoofdproduct. Hiervoor wordt enkel de beste kwaliteitslegering van messing gebruikt, namelijk "MS 58 DIN 17660 CuZn39Pb2".
Het beslag is vervaardigd onder druk, of in een zandbed gegoten, of warm geperst, of gedecolleteerd uit messing staven van de hoogste kwaliteit.

Sinds 1979 is Quincalux gevestigd in de Industriezone Zuid te Wevelgem. Daar staan een 25-tal mensen in voor de bewerking van grondstof tot afgewerkt product.

Quincalux heeft van kwaliteit zijn handelsmerk gemaakt. Het bedrijf heeft een distributienet over gans België en ook in enkele buurlanden.

Door zijn sterke vertegenwoordiging en flexibiliteit, voldoet Quincalux aan de directe en zeer diverse eisen op gebied van deurbeslag. Het paradepaardje is het klassieke gamma, waarbij men na diverse behandelingen een persoonlijk aspect kan geven aan het beslag.
      


Merken: Quincalux
Overzicht van beschikbare informatie: 1 artikel, 0 bedrijfsvideos, 0 bestekteksten, 1 brochure, 0 CAD tekeningen, 0 certificaten, 0 handleidingen, 0 instructievideos, 0 technische fiches.