Energiezuinig en luchtdicht bouwen met Ytong 07

DSC09226

De nieuwste generatie Ytong 07 blokken beschikt over unieke troeven om het bouwen van energiezuinige woningen te vergemakkelijken.

Uitstekende thermische isolatie en luchtdichtheid

Eerst en vooral zorgen Ytong 07 blokken met een lambdawaarde van 0,075 W/mK voor een uitstekende thermische isolatie. Met de standaard blokken van 30 cm dik kan je voldoen aan de huidige EPB eisen. Voor passieve of bijna-energieneutrale woningen (BEN) zijn er blokken beschikbaar in diktes van 40 of 50 cm. Je verbruikt minder energie om te verwarmen of te koelen zodat je voordelig geniet van een aangenaam binnenklimaat en dat met een kleinere ecologische voetafdruk!

Ook het bekomen van een luchtdichte afwerking is een stuk eenvoudiger: de verlijmde Ytong blokken hebben geen perforaties dus luchtlekken door het installeren van elektriciteitsdozen of het bevestigen van voorwerpen aan de muren zijn onmogelijk.

Sneller kwalitatief bouwen aan een lagere kost

Omdat de Ytong blok zelf zorgt voor het isolerend vermogen van je woningschil, is het niet nodig om een spouw te vullen met bijkomend isolatiemateriaal. Hierdoor bespaar je tijd en geld. De grote en lichte Ytong blokken die verlijmd worden, dragen eveneens bij aan een inkorting van de bouwtijd. Het op maat brengen van de blokken is eenvoudig en zorgt voor weinig afval.

Het vermijden van koudebruggen ter hoogte van bouwknopen (de muurvoet, dakopstand, ramen en deuren) wordt een stuk eenvoudiger met Ytong blokken. Zeker wanneer ook het dak in cellenbeton uitgevoerd wordt, worden alle bouwknopen eenvoudig opgelost.

Duurzaamheid troef

In tegenstelling tot andere isolatiematerialen, wijzigt de isolatiewaarde van Ytong niet gedurende de hele levensduur van het gebouw. Maar ook in het voor- en natraject blinkt Ytong uit op het gebied van duurzaamheid. Cellenbeton wordt gemaakt via een energie-arm productieproces uit natuurlijke grondstoffen.  Na afbraak kan cellenbeton herbruikt worden als grondstof voor het productieproces.

Wil je meer informatie omtrent Ytong 07? Vul het formulier in en Xella bezorgt je meer informatie.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email