Ontdek de beste alternatieven voor klassieke spouwmuren met snelbouwstenen

Algemeen

Het grote tekort aan grondstoffen maakt dat sommige traditionele bouwmaterialen nu niet altijd vlot leverbaar zijn. Denk maar aan de lange levertermijnen van snelbouwstenen. Dit maakt dat bouwplannen nu soms uitgesteld worden.

Nochtans zijn er alternatieven voor het werken met klassieke ruwbouwstenen, nl. Ytong cellenbeton blokken en Silka kalkzandsteenblokken. Doordat cellenbeton (Ytong) en kalkzandsteen (Silka) op een energiezuinige wijze geproduceerd worden in autoclaven en erin beide productieprocessen veel gebruik wordt gemaakt van gerecycleerd cellenbeton en kalkzandsteen, kennen beide producten geen leveringsproblemen.

Ytong alternatief

Als alternatief voor klassieke spouwmuren met snelbouwstenen zijn er 2 mogelijke oplossingen met Ytong blokken: eentje met isolatie in de luchtspouw en eentje zonder isolatie in de luchtspouw.

Naast de ruime beschikbaarheid van Ytong blokken hebben ze nog heel wat andere voordelen t.o.v. de klassieke ruwbouwstenen:

  • Minder of zelfs geen isolatiemateriaal nodig.
  • Beter E- of S-peil.
  • Automatisch geïsoleerde muurvoeten.
  • Volle luchtdichte muren.
  • Eenvoudig in verwerking.

Wist je trouwens dat je met Ytong budgetvriendelijk kan bouwen of renoveren? Dit komt doordat je met bijvoorbeeld de oplossing Ytong 007 kan bouwen zonder spouwisolatie. Hierdoor hoef je geen extra spouwmuurisolatie te voorzien en valt de plaatsingskost hiervan weg. Ook het gevaar van opstijgend vocht door slechte plaatsing van de isolatie wordt hierdoor vermeden.

Silka alternatief

Als alternatief voor klassieke spouwmuren met snelbouwstenen is er ook een oplossing met de Silka kalkzandsteenblokken in combinatie met isolatie.

Naast de ruime beschikbaarheid van Silka kalkzandsteenblokken hebben ze nog heel wat voordelen t.o.v. de klassieke ruwbouwstenen:

  • Meer draagvermogen.
  • Betere U-waarden.
  • Warmte-accumulerend vermogen.
  • Uitstekende akoestische isolatie.
  • Volle luchtdichte muren.

Ytong en Silka zijn duurzame alternatieven

Zowel Ytong als Silka kennen een energiezuinige productie in autoclaven.

Met Ytong bouw je bovendien snel door de grote formaten van de blokken en de eenvoud van verwerking. Omdat de isolatie in de blokken vervat zit, blijft de isolatiewaarde van Ytong levenslang dezelfde.

Met Silka kan je besparen op slijpwerk, dankzij een specifiek gatenpatroon in de blokken. De dichte massa van de kalkzandsteen behoudt de warmte ook langer dan snelbouwstenen, zodat je minder energie nodig hebt om je ruimtes te verwarmen.

Beide producten zijn duurzame oplossingen.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van Ytong en Silka, vul dan het formulier in en Xella bezorgt je meer informatie.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email