Uitbreiden in de hoogte zonder zorgen met Ytong

RuedesTanneurs
Preston
Rusthuis1

Optoppen is een begrip waarbij je gebouwen in de hoogte gaat uitbreiden. Geen evidentie want je loopt als snel aan tegen enkele belangrijke stedenbouwkundige beperkingen. Denk maar aan de bestaande funderingen en de sterkte van de gebouwstructuur. Daarom is optoppen enkel mogelijk met licht materiaal. Ytong blokken, zowel de standaard als grote formaten, vormen een ideale oplossing. En als het nog sneller moet gaan, biedt het Ytong Casco Systeem de uitweg.

Wat is het Ytong Casco Systeem?

Met het Ytong Casco Systeem van Xella is het perfect mogelijk om vederlicht in de hoogte te bouwen. Wist je dat Ytong drie maal lichter is dan beton? De cellenbetonnen cascopanelen, vloerplaten, wandplaten, binnenwanden, dakplaten en lateien zijn dus licht in gewicht, maar zijn ook brandwerend, geluidsisolerend, thermisch isolerend, warmteregulerend, draagkrachtig en supersnel in uitvoering.

Daarbovenop is Ytong Casco een volledig zelfdragend systeem dat luchtdicht verlijmd wordt. Ideaal dus voor een extra verdieping toe te voegen op appartementsgebouwen in steden, maar even goed een extra verdieping toevoegen bij bestaande zorgcentra of kantoren.

Ytong Casco Systeem as a service!

Xella staat elk bouwteam efficiënt bij. Dit wordt snel duidelijk in de slimme logistieke planning die Xella hanteert en de hoge bouwsnelheid die ze daarmee kunnen garanderen. Verder denkt Xella mee met het bouwteam en stelt waar het kan tijdwinstgevende adviezen voor.

Op maat van elk project

Recent mocht Xella meewerken aan het hotelproject Preston Palace Hotel in Almelo (NL), waarbij de optopping 30 extra kamers voorziet. De eerste uitdaging zat vooral in het voorkomen van branddoorslag naar de benedenverdiepingen. De brandwerendheid van Ytong Casco, met gebruik van Ytong 24 cm, bedraagt meer dan 360 min. De tweede uitdaging lag in de korte realisatietijd. Xella leverde de hotelkamers casco af in 4 weken tijd.

Wens je meer te weten over de optopping oplossingen van Xella? Vul het formulier in en Xella bezorgt je meer informatie.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email