Na-isoleren van historische gevel met Multipor

Multipor1A
Multipor1B
Multipor1C

In de rand van Antwerpen staat een oud kasteeltje, Boterlaerhof, dat klaar is om een nieuw leven aan te vatten. Het werd vorig jaar volledig gerenoveerd. Het 16e eeuwse pand, dat recent zelfs twee maal door een brand werd getroffen, onderging een grondige structurele renovatie, met behoud van zijn unieke karakter.

Om de isolatiewaarde van de buitenmuren te verbeteren, werden deze nageïsoleerd aan de binnenzijde met Multipor isolatieplaten van Xella. 

Hoe het werkt

De bestaande muren worden met cementpleister uitgevlakt. Daarna worden de Multipor platen op maat gezaagd en verlijmd. Dit gaat vlot dankzij de relatief grote afmeting van de platen (600 x 390) en het voordeel dat ze eenvoudig op maat zijn te verzagen. Bovendien zijn ze erg licht en kunnen door één persoon geplaatst worden. Bij de plaatsing wordt al rekening gehouden met stopcontacten (d.m.v.afstandhouders) en andere technieken. Holtes en sleuven kunnen eenvoudig worden voorbereid en, indien nodig, afgewerkt met Multipor reparatiemortel. Na het aanbrengen van het wapeningsgaas, wordt er bepleisterd. Het volledige isoleren en afwerken van de muren gebeurt door dezelfde ploeg, zodat er geen tijd verloren gaat.

Waarom Multipor?

Een historisch gebouw renoveren vraagt veel flexibiliteit, zowel van de materialen als de uitvoerders. Multipor is daar een uitstekend materiaal voor. Het heeft de juiste eigenschappen (isolatie, onbrandbaarheid, vochtwerendheid) en is eenvoudig aan te passen. Historische panden bevatten immers veel verschillende, vaak kleine, ruimtes waar geen enkele maat gelijk is. Met een vlot verwerkbaar isolatiemateriaal blijft de verwerkingstijd, planning en dus ook het budget, onder controle.

Wilt u graag meer informatie ontvangen over de voordelen van Multipor? Vul het formulier in en u ontvangt de digitale brochure van Multipor.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email