Sociale woningbouw in België blijft ambitieus

SocWon1
SocWon2A
SocWon3A

Betaalbaar wonen blijft een uitdaging voor alle sociale huisvestingsmaatschappijen in België. Het budget voor bouwen staat onder druk door strengere kwaliteits- en comfortnormen. Xella is zich hiervan bewust en probeert door degelijke en vlotte ondersteuning interessante oplossingen aan te bieden waardoor er budgetvriendelijk gebouwd kan worden.

Xella en kostenefficiëntie

Met Ytong cellenbeton en Silka kalkzandsteen kan Xella inspelen op de kwaliteitsnormen voor de sociale woningbouw. De unieke samenstelling van Ytong en Silka maken dat ze zowel thermisch als isolerend als accumulerend werken. De accumulerende werking heeft zijn voordelen in de winter omdat warmte langer wordt behouden en in de zomer bewaart men langer de koelte in huis.

Ook op vlak van geluidsisolatie scoren Ytong en Silka goed. Zeker voor halfopen en gesloten bebouwingen is dit zeker welkom. Verder zijn cellenbeton en kalkzandsteen vochtbestendig en scoren ze goed op vlak van brandwerendheid.

Xella ondersteunt in het volledige bouwproces dankzij BIM

Xella investeerde in de digitalisering van de projectaanpak. Hierdoor is het mogelijk dat Xella bouwprojecten vanaf de ontwerp- tot in de uitvoeringsfase zowel technisch als praktisch kan ondersteunen op een efficiënte manier. Alle partijen binnen het bouwteam worden zoveel mogelijk ontzorgd. Hierdoor worden faalkosten vermeden en is up-to-date informatie voor handen voor alle partijen tijdens het uitvoeringsproces. Het gebruik van de hololenstechnologie door Xella maakt de werf voor de uitvoerder virtueel zichtbaar.

Waardeert u een efficiënt werkproces en kwaliteit binnen het vastgelegd budget? Vul het formulier in en Xella neemt vrijblijvend met u contact op om uw project zo goed mogelijk te begeleiden.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email