Opdrachtgever realiseert zelf ruwbouw van 6 woningen in recordtijd van 3 weken

WOODinc
WOODinc
WOODinc

Vincent Cossement is een witloofboer in de gemeente Pecq nabij Doornik. Witloof telen doe je van begin oktober tot eind maart maar wat doe je dan de rest van het jaar? Daar heeft Vincent niet lang over getwijfeld: hij heeft namelijk ook een passie voor bouwen en verbouwen.

In het verleden realiseerde hij al een aantal kleine renovatieprojecten. Hij beschikte ook nog over een bouwgrond en vatte onlangs het plan op om er 6 ééngezinswoningen op te bouwen: een eerste blok met 2 driegevelwoningen en een 2de blok met 2 driegevelwoningen en daartussen 2 tweegevelwoningen.

Om de bouwkosten te beperken wilde Vincent graag zelf aan de slag met zijn gezin maar nieuwbouw vergt heel wat expertise zoals metsen,… waar het gezin Cossement niet meteen over beschikt. Vincent bleef niet bij de pakken zitten en onderzocht de mogelijkheden van houtskeletbouw. In zijn zoektocht kwam hij terecht bij het paal- en balksysteem STRUCTUREZ van de firma WOODinc waarbij gelijmd-gelamelleerde houten palen en balken verbonden worden met carbon stalen connectoren tot een uitermate stevig houtskelet.

Vooral de werkwijze om het paal-en balksysteem te monteren speelde een doorslaggevende rol in de keuze van het meest geschikte bouwsysteem. Het volledige STRUCTUREZ systeem van WOODinc wordt op de werf geleverd met palen en balken die met een millimeternauwkeurigheid voorgezaagd worden en voorzien zijn van alle verbindingssleuven. Ook de montage is bijzonder eenvoudig omdat de verschillende onderdelen genummerd zijn en via het bijgeleverde montageplan op eenvoudige wijze met de carbon-stalen connectoren verbonden kunnen worden. Dat zorgt voor een eenvoudige, snelle en foutloze montage.

“De eenvoud in montage en de kwalitatieve sterkte van de structuur maken het systeem van WOODinc zo revolutionair.”

Vincent Cossement

Eénmaal het materiaal op de werf, kon Vincent samen met zijn vrouw en zoon aan de slag. Met een telescopische kraan en het montageplan in de hand ging het gezin aan de slag en … 3 dagen later was het houtskelet van de eerste driegevelwoningen een feit!

 “Het is verbazingwekkend om in zo’n korte tijdspanne een gans gebouw op te trekken. Het lijkt wel alsof je een kast van IKEA optrekt, maar dan wel veel sterker door het paal- en balksysteem. Het feit dat iemand zonder enige ervaring een foutloze opbouw doet – mits een loodrechte chape – is uniek”

Vincent Cosement

Voor de afwerking tussen de palen en balken maakte hij gebruik van OSB-platen in combinatie met rotswol. Voor de buitengevel koos Vincent PUR-isolatie en bakstenen. Het metselwerk van de buitengevel zal worden uitgevoerd door een aannemer.

Heeft u een project waar u STRUCTUREZ wilt toepassen of wenst u meer informatie? Laat uw gegevens na via bijgevoegd formulier en wij nemen met u contact op.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email