Droog stapelen met ClickBrick Pure geeft toch een vertrouwd traditioneel bakstenen gevelbeeld

ClickBrickPure spouwankerszorgenvoorverankeringvangevelaanbinnenspouwblad crochetsdancrageassurentlancragedelafaadedumurcreux
ClickBrickPureprojectColruytZoersel ClickBrickPureprojetColruytZoerselphoto2

De handvormvariant ClickBrick Pure heeft een typische grillige en karaktervolle textuur die typisch is voor een handvormgevelsteen. Het bootst klassiek metselwerk perfect na.

Hoog rendementsverschil voor de aannemer

Het ontwerpen met ClickBrick Pure is sterk vergelijkbaar met het traditionele ontwerpproces. De handvormvariant van het droogstapelsysteem is 210 mm lang en na kalibratie 62,5 mm hoog, geschikt voor een vrij metselverband en beschikbaar in zeven kleuren. Dankzij de schijnvoegen ontstaat een vertrouwd, traditioneel bakstenen gevelbeeld.

Voor de aannemer maakt ClickBrick een wereld van verschil. Het is de eerste keer misschien wel wat wennen om zonder mortelspecie of lijm te werken, maar het systeem biedt een rendementsvoordeel ten opzichte van traditioneel metselen. Verder laat het toe te werken bij koud of heet weer, terwijl dat met lijm of mortel niet mogelijk is, is er geen werfafval en moeten er geen materialen meer gekuist worden.

Bovendien begeleidt Wienerberger de aannemer van bij de projectvoorbereiding. We becijferen welke stenen in welke aantallen nodig zijn, zo vermijden we grote overschotten. Verder maken we plaatsingsplannen en geven dilatatie-advies. Vervolgens worden de palletten in onze fabrieken voorbereid. De aannemer moet op de werf enkel nog de gevelstenen van de pallet nemen en volgens het plan stapelen. Mengen is niet meer nodig. Indien gewenst, begeleidt Wienerberger de aannemer ook bij de opstart van een nieuwe werf.

Wil je meer weten over deze rendementsvolle manier van bouwen? Vul het formulier in en Wienerberger bezorgt je meer informatie

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email