Energetisch een badkamer renoveren, dat doe je met wedi oplossingen

Screen
Screen
Screen

We hebben het graag warm in de badkamer. Begrijpelijk, want je gaat toch ook niet met je kleren onder de douche? Als het er dan ook nog eens gezellig is, dan is het plaatje compleet. Maar warm en gezellig betekent ook vaak een hoger energieverbruik. Zeker in bestaande woningen, waar badkamers vaak het minst goed geïsoleerd zijn, verliest men warmte via wanden, ramen, deuren, via de vloer of via het dak.

wedi bouwplaat als isolator

De bouwplaat van wedi is een thermisch isolerende plaat met XPS-kern, waardoor je vlot de woning van binnenuit kan isoleren. Het feit dat de wedi bouwplaat dan nog eens waterdicht en ideaal is als ondergrond voor tegels en andere vloer-, wand- en plafondbekledingen, maakt dat ze slechts met een dikte van 20 mm de helft van het warmteverlies terugdringt.

wedi Preline, geprefabriceerde vloerverwarming

Daarbovenop bedacht wedi om de wedi bouwplaten te combineren met de geprefabriceerde vloerverwarming - wedi PreLine genaamd. Wedi PreLine is een paneel dat in de fabriek voorgevormde uitsparingen heeft voor watervoerende leidingen. De warmte reflecteert terug in de ruimte en zorgt voor een snelle aangename warmte-ervaring.

De vloerverwarming PreLine heeft enkele mooie voordelen:

  • Wedi PreLine vereist geen extra afdichtingsmaatregelen;
  • Wedi PreLine kan direct betegeld worden. Er is dus geen dekvloer nodig. De klus is dus snel geklaard.

De combinatie zorgt voor een energetische oplossing

Combineer je de wedi bouwplaat en wedi PreLine dan ga je slim om met je energieverbruik, omdat beide oplossingen warmte-isolerend en tegelijk energie-efficiënt zijn.

Wil je verder de vloer akoestisch ontkoppelen, dan kan je de wedi NonStep contactgeluidsisolatieplaat toevoegen. Met een zeer gering totaalgewicht en de eenvoudige verwerking bespaar je extra bouwkosten.

Extra combineren met een keramische tegel voor maximaal resultaat

Als we kijken naar de opbouw van een vloer, dan ligt de wedi bouwplaat helemaal onderaan. Deze isoleert dus goed de badkamer. Daarbovenop licht de wedi PreLine vloerverwarming, waarbij de warmte naar boven straalt. Door een keramische tegel te kiezen zorg je ervoor dat de warmtedoorgifte sneller gaat (RC waarde = 0) en je badkamer snel gezellig warm is.

Wil je meer weten over de wedi oplossingen. Vul het formulier in een je krijgt meer informatie de wedi vloerverwarming PreLine.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email