Ontrokingsluiken en ontroking-systemen van VELUX voor hellende en platte daken

Velux - Belgium
Velux - Belgium
Velux - Belgium

Ontrokingsluiken voor dakvensters houden vluchtroutes en toegangsroutes voor brandweerlui vrij door de rook en de hitte naar buiten te evacueren
Deze afvoer zorgt ervoor dat het gebouw zijn vuurvrije eigenschappen langer bewaart en dat de schade aan waardevolle eigendommen zoveel mogelijk wordt beperkt.  Ontrokingsluiken worden voornamelijk gebruikt in gemeenschappelijke ruimten zoals trappenhuizen en gangen, en in industriële gebouwen en kantoren.

Het VELUX ontrokingsluik is een volledig ontrokings- en ventilatiesysteem dat de naleving van de bouwvoorschriften op het gebied van ontroking vergemakkelijkt. 

Het VELUX ontrokingsluik voldoet aan de recentste normen inzake brandveiligheid en rookafvoer, maar biedt ook tal van overtuigende voordelen:

Veel toepassingsmogelijkheden

Het VELUX ontrokingsluik is bijzonder flexibel en rendabel. Het kan worden geïnstalleerd als alleenstaand venster in een klein trappenhuis, maar u kunt ook meerdere vensters voorzien in grote kantoren of productiehallen.

De vereiste ontrokingsoppervlakte hangt af van het ontwerp en van het gebruik van het gebouw. VELUX ontrokingsluiken zijn beschikbaar in verschillende maten waardoor ze geschikt zijn voor bijna elke toepassing.

Maximaal ventilatie-effect

Het ontrokingssysteem activeert een robuuste, elektrische motor met kettingaandrijving die het wentelende venster opent tot 90° ten opzichte van het kozijn. Dit zorgt voor een maximale afvoer van rook en hitte uit de vlucht- en toegangsroutes.

Bescherming tegen stroomonderbreking

Een noodbatterij in de rookventilatiecentrale zorgt ervoor dat ze blijft werken na een stroomonderbreking of na een beschadiging van het elektriciteitsnetwerk door brand.

Comfortabele en eenvoudige bediening

Met behulp van een schakelaar in de rookventilatiecentrale kunt u het venster openen en sluiten voor uw dagelijks comfort. Het raam verhindert het binnendringen van regen en bladeren in het gebouw wanneer het venster openstaat voor ventilatie. De rookventilatiecentrale maakt ook een eenvoudige reset mogelijk na een test of een noodsituatie. 

Wilt u meer informatie omtrent:

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email