De voordelen van lichtgewicht en modulair bouwen

URSA
TIMBERFRAMEROLL32
URSA

In de bouwsector is lichtgewicht en modulair bouwen een trend die steeds meer aan belang wint. De techniek verwijst naar geprefabriceerde modules die in een productiehal volledige klaargemaakt worden (inclusief isolatie, elektriciteit, sanitair, keuken en schilderwerken) om vervolgens kant-en-klaar op de werf geplaatst en aangesloten te worden.

Sneller, kwalitatiever en duurzamer bouwen

Prefab modulair bouwen heeft heel wat voordelen. De bouwtijd wordt met 20% tot 40% ingekort omdat het opbouwen van de modules in de beschermde omgeving van een productiehal plaatsvindt. Zo kan het weer geen roet in het eten gooien en blijft de planning strak aangehouden. In zo’n gecontroleerde omgeving is het ook een stuk eenvoudiger om aan kwaliteitscontrole te doen. Door hun modulaire karakter kunnen de bouwelementen niet alleen snel geplaatst maar ook verplaatst of verwijderd worden. Flexibiliteit en circulariteit zijn dan ook inherent aan deze bouwmethode.

Wanneer de prefab modules lichtgewicht en opgebouwd zijn uit duurzame materialen dan blijft de ecologische voetafdruk laag. Zowel houtskelet als staalskeletbouw (meer dan 90% van het staal kan gerecycleerd worden) zorgen voor lichtgewicht duurzame constructies.

Isolatie op maat van prefab modulair bouwen

Qua isolatie doen fabrikanten zoals URSA ook hun duit in het zakje. De URSA TERRA minerale rollen zijn door het lichte gewicht en de sterk gecomprimeerde aanlevering ideaal voor verwerking in prefab constructies. Bovendien hebben ze uitstekende thermische en akoestische eigenschappen en dragen ze bij aan een goede brandwerendheid (Brandklasse A1).

Het uitgebreide URSA TERRA assortiment (bvb. TIMBER FRAME ROLL) is beschikbaar in de meest courante afmetingen uit de hout- en staalskeletbouw zodat de hoeveelheid glaswolresten tot een minimum beperkt blijft. Omdat er nog volop geïnnoveerd wordt in de prefab modulaire bouwtechniek kan URSA ook op maat van de klant producten aanleveren, wanneer het URSA isolatieaanbod voor hout- en staalskeletbouw niet volstaat. Comfort, kwaliteit en duurzaamheid zijn bij deze ontwikkeling belangrijke uitgangspunten.

Wil je graag meer informatie over het URSA isolatie-aanbod voor hout- en staalskeletbouw? Vul het formulier in en URSA neemt vrijblijvend contact op.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email