Vijf misvattingen rond isolatie

1666855974226
1669881725784
1668067407034

Er bestaan heel wat misvattingen rond isolatie. We helpen ze graag de wereld uit! Een rode draad in dit verhaal is de eerste stap uit de Trias Energetica: beperk het energieverbruik door verspilling tegen te gaan!

Isolatie is te duur. Ik kan beter mijn gasketel vervangen want dan zie ik vanaf dag 1 dat ik minder energie verbruik.

Fout! Onderzoek wijst uit dat je net meer geld uitspaart en uitstoot vermindert door te isoleren dan met gelijke welke andere maatregel.  Met URSA minerale wol bespaar je meer dan 243 keer de energie en 121 keer de CO2 die nodig is om het isolatiemateriaal te produceren, te transporteren en te installeren.

Een kleine hoeveelheid isolatie in mijn dak is voldoende: dat kan ik compenseren met andere energie-efficiënte oplossingen in mijn huis.

Fout! Onderzoek toont aan dat het economisch optimum altijd bereikt wordt met een hoog isolatieniveau. In gematigde en warme klimaten is een thermisch dakupgrade altijd rendabel; in Noord-Europa is het echter rendabel bij een optimale isolatiedikte van ongeveer 10-20 cm.

Isolatie is minder belangrijk dan schone en/of hernieuwbare energiebronnen.

Fout! Isolatie maakt net een efficiënt gebruik van hernieuwbare energiebronnen mogelijk: door onnodige verspilling te voorkomen is er minder energie nodig voor hetzelfde eindresultaat.

Het is niet koud waar ik woon, dus hoef ik mijn huis niet te isoleren.

Fout! Door te isoleren met minerale wol kan je zowel in de zomer als in de winter de temperatuur van je huis op peil houden, je ecologische voetafdruk verkleinen en de effecten van de klimaatverandering tegengaan.

Thermische isolatie en akoestische isolatie kunnen niet gecombineerd worden

Fout! Eén materiaal kan wel beide eigenschappen combineren. Minerale wol is een isolatiemateriaal dat beschermt tegen kou en warmte en tegelijkertijd geluid buiten houdt.

Wil je graag meer weten over de URSA-isolatie oplossingen? Vul het formulier in en URSA bezorgt je de interessante overzichtsbrochure.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email