Hoe gevels duurzaam isoleren met glaswol

55793V1
URSA
URSA

Het isoleren van de bouwschil is één van de belangrijkste stappen in het energiezuinig maken van je woning. Iedereen denkt daarbij meteen aan dakisolatie maar wist je dat langs slecht geïsoleerde gevels maar liefst 35% van de warmte verloren gaat?

Duurzaam isoleren

De oplossing om de warmteverliezen langs de gevel een halt toe te roepen, is natuurlijk isoleren. Als de gevel een spouwmuur is dan kan dat door isolatie aan te brengen in de spouw. Heb je een oude woning waar er geen of een te nauwe spouw is, dan kan je ook langs de buitenzijde isoleren.

Glaswol of minerale wol van URSA is voor beide toepassingen een ideale oplossing. Het is een duurzame keuze omdat je meer dan 350 keren de energie bespaart die nodig is om glaswol te produceren. Door je verlaagd energieverbruik zorg je meteen ook voor een drastische verlaging van de CO2 uitstoot van je verwarmingsinstallatie. Niet onbelangrijk is dat glaswol ook een zeer veilig product is. Glaswol heeft overigens een A+ label als het gaat over de emissie van vluchtige organische stoffen, wat betekent dat er bijna geen emissie van vluchtige stoffen plaatsvindt. Isoleren met glaswol staat daarom garant voor een warm en gezond binnenklimaat!

Vormvaste isolatieplaat met weerbestendig glasvlies

Glaswol bestaat in vele vormen maar voor de isolatie van spouwmuren en buitenmuren is de minerale wolplaat WALLTEC BLACK de beste keuze. Het is een vormvaste plaat uit het URSA TERRA assortiment die aan één zijde bekleed is met een weerbestendig glasvlies. De vormfactor en bevestiging doorheen de spouwankers zorgen voor een optimale aansluiting op het binnenspouwblad, zodat je nooit last hebt van een valse spouw en het energieverlies dat daarmee gepaard kan gaan.

Een warm, veilig en rustgevend binnenklimaat

Met een warmtegeleidingscoëfficiënt van 0.032 W/m.K zorgt WALLTEC BLACK voor een uiterst performante thermische isolatie. Maar zeker zo belangrijk voor de rust binnenshuis is de mate waarin je isolatiemateriaal akoestisch isoleert. Harde isolatieplaten scoren daarin zeer slecht maar zachte glaswolplaten zoals WALLTEC BLACK zorgen niet alleen voor een thermische maar ook een uitstekende akoestische isolatie.

Glaswol is onbrandbaar, draagt niet bij aan brand, zorgt niet voor rookvorming, giftige gassen of vorming van brandende druppels. Je akoestisch en thermisch isolatieschild WALLTEC BLACK is dan ook een topper op het gebied van brandveiligheid. WALLTEC BLACK is bovendien gebaseerd op de URSA TERRA technologie zodat je kan rekenen op een glaswolproduct van hoge kwaliteit dat op een duurzame manier geproduceerd  wordt.

Wil je graag meer informatie ontvangen omtrent WALLTEC BLACK? Vul het formulier in en URSA bezorgt je meer informatie.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email