Drie toepassingen voor minerale inblaaswol

WbwPAK

Opnieuw slaagt URSA, toonaangevend fabrikant in minerale glaswol, erin om innovatie te brengen in minerale wol dankzij URSA Blowing Wool. De combinatie van uitstekende technische eigenschappen van minerale wol, de snelheid en flexibiliteit in verwerking maken dit een topgamma.

URSA ontwikkelde drie types inblaaswol die elke een bepaald toepassingsgebied bestrijken. Wij stellen ze graag voor:

1.   Inblaaswol voor spouwmuren

Bezig of start je met de renovatie van een gebouw? En de spouwmuren dienen te worden nageïsoleerd? URSA PURE FLOC KD is dan zeker de oplossing die je zoekt. Via een kleine opening in de voegen van de buitenmuur breng je deze inblaaswol in de spouw. Na het inbrengen van de inblaaswol worden de openingen vakkundig dichtgemaakt.

Als gecertificeerd aannemer ben je ongetwijfeld graag op de hoogte van de belangrijkste technische eigenschappen van URSA PURE FLOC KD. Wij geven de blangrijkste op een rijtje:

  • Brandklasse : A1 (onbrandbaar) volgens de norm EN13501-1
  • Densiteit : 30-65 kg/m³ volgens de ATG-norm
  • Warmtegeleidingscoëfficient λD : 0,034 W/(m-K) volgens de norm EN14064-1
  • Geen uitzakking S1 volgens de norm EN14064-1
  • Luchtstromingsweerstand : ≥ 20 kPa, AF, 20 s/m² volgens de norm EN29053
  • Waterdampdoorlatendheid : MU1 volgens de norm12086
  • Wateropname :  WS ≤ 1,0 kg/m² (28d) volgens de norm EN14064-1
  • Gewicht per pak bedraagt 16,6 kg

2.   Inblaaswol voor de zoldervloer

Met URSA PULS’R  isoleer je de niet-bewoonde zolderruimte of de ruimtes die moeilijk toegankelijk zijn. Met dit topproduct heb je minder zakken inblaaswol nodig om de niet bewoonde zolder toch thermisch te isoleren. Ook bij windverplaatsing blijft URSA PULS’R ongevoelig. Dit werd door CSTB getest bij wind tot 120 km/u. De inblaaswol zakt dus niet in en blijft daardoor zijn thermische waarden behouden.

De gedeclareerde lambdawaarde van URSA PULS’R bedraagt 0.047 W/mK bij 10,5 kg/m³. Het gewicht van de zakken bedraagt 16,6 kg/zak (afmetingen: 110x55x18 cm).

3.   Inblaaswol voor houtskeletbouw en daken

URSA PURE FLOC is dan weer ideaal om de houten frames, waaruit houtskeletbouw is opgetrokken, en daken te isoleren. Gaat het nu om nieuwbouw of renovatie, in beide gevallen leent deze inblaaswol zich.

Alle drie de producten staan garant voor een uitstekende brandveiligheid. Daarbovenop zijn ze dampopen, waterafstotend en vormvast. Doordat inblaaswol zich aanpast aan de vorm van de ruimte en elke hoek bereikt, staat het gamma ook garant voor een materiaalbesparende verwerking, wat de opdrachtgever en aannemer ten goede komt. Het is dus een economische oplossing.

URSA Blowing Wool zorgt voor een betere kwaliteit van de binnenlucht. Het bevat geen formaldehyde of andere organische stoffen (onder de grens van het meetbare) en dus zijn het gezonde producten. Het is ook schimmelbestendig en blijft een homogene massa.

Wil je graag meer weten over URSA Blowing Wool? Vul het formulier in en je ontvangt de brochure en technische fiches van deze drie types inblaaswol.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email