Met meer dan 400 medewerkers is SVK een toonaangevende fabrikant van bouwmaterialen in vezelcement, gebakken aarde en beton. SVK is een Belgisch familiebedrijf, gelegen in het hartje van het Waasland, en sinds 1905 een gevestigde waarde in de bouwsector. Het SVK assortiment omvat onder meer gevelstenen, golfplaten, leien en gevelplaten.

 

ARDONIT leien, de sterkste op de markt

Het assortiment leien van SVK bestaat onder meer uit Ardonit vezelcement leien. Deze leien bevatten speciaal geselecteerde, hoogwaardige vezels en behoren tot de sterkste klasse volgens de Europese norm, klasse B. Meer nog, het gemiddelde breukmoment van SVK leien ligt een stuk hoger dan de minimale waarde die de norm voorschrijft, wat meteen de opmerkelijk hoge duurzaamheid van SVK leien verklaart. SVK leien hebben een CE-markering en een BENOR-label, certificaten die getuigen van hun topkwaliteit.

 

Hoogtechnologische afwerkingslijn

SVK investeerde recent in een splinternieuwe, hoogtechnologische afwerkingslijn die uniek is in Europa. Het bewerken van de leien, het satineren en het verpakken, alles gebeurt volautomatisch. Dit, gekoppeld aan een permanente kwaliteitscontrole, maakt dat alleen de best afgewerkte leien de fabriek verlaten.

 

Milieuvriendelijke coatings met moswerende bestanddelen

De Ardonit leien zijn verkrijgbaar in zes kleuren: blauwzwart, terracotta, mangaanbruin, wolkengrijs, ijzergrijs en kwartsgrijs. Op de zichtzijde en de zijkanten van de lei is een dubbele gekleurde coating aangebracht op basis van een milieuvriendelijk, watergedragen acrylaathars. Op de rugzijde is ook één kleurlaag aangebracht met daarbovenop een kleurloze harslaag die wateropname tegengaat.

Door de specifieke moswerende bestanddelen in onze verven, krijgt mosvorming zo goed als geen kans.

 

NIEUW in het gamma

1. Ardonit leien in natuurgrijs

SVK heeft sinds kort een ongesatineerde Ardonit lei voor gevelbekleding in het gamma. De lei is mat grijs van kleur en vertoont levendige kleurvariaties die eigen zijn aan natuurlijk vezelcementmateriaal.

De leien meten 60 x 30 cm en zijn voorgeboord voor horizontale plaatsing in halfsteensverband. De uitgesproken horizontale belijning doet de gevel optisch langer lijken.

Ongesatineerde, natuurgrijze leien zijn ook verkrijgbaar als ruitleien, in het formaat 40 x 40 cm, zowel voor dakbedekking als voor gevelbekleding.

2. Nieuw formaat: 60 x 40 cm

Voor wie extra grote leien verkiest heeft SVK ook blauwzwarte, gladde Ardonit leien in het formaat 60 x 40 cm.

Meer informatie over het assortiment vezelcement leien van SVK is terug te vinden op de website www.svk.be