Een gevel komt tot leven met Colormat Bando

Chestnut
Earth
Storm

Colormat Bando van SVK is gemaakt van vezelcement gevelplaten. Vezelcement is samengesteld uit versterkingsvezels, toeslagstoffen, cement en water. Hierdoor is vezelcement een duurzaam en sterk materiaal voor gevelbekledingen. Vezelcement gevelplaten laat toe om met vormen en afmetingen te spelen. Hierdoor kan de ontwerper eindeloos creatief zijn in zijn of haar projecten. Daarbovenop kan er met kleuren worden gewerkt.

Wat maakt Colormat Bando nu zo uniek?

Zoals de naam doet vermoeden zijn de Colormat gevelplaten in de massa gekleurd. Hierdoor zijn de randen ook meegkleurd. Na het persen wordt de plaat op hoge temperatuur (ook wel autoclavering genaamd) gebracht, waardoor we een duurzame plaat verkrijgen. Na het proces van autoclavering wordt de plaat opgeschuurd, waardoor de plaat een uniek en speels effect verkrijgt. In een volgend proces impregneert men de geschuurde platen, waardoor de vezelcement gevelplaten een hydrofobe (lees: waterafstondende) beschermlaag krijgen. Deze beschermlaag is transparant en mat en zorgt ervoor dat de plaat resistent is tegen water en vuil, wat de Colormat Bando onderhoudsvriendelijk maakt.

Met Colormat Bando creëert de ontwerper een gevel met veel reliëf door de herhalende groeven gefreesd van 2 mm diep en 8 mm breed. Deze herhalende groeven creëren stroken van 145,5 mm breed. Het lijkt op houten lattenwerk.

Geïmponeerd door de mogelijkheden van Colormat Bando vezelcement gevelplaten? Vul het formulier in en u ontvangt de brochure.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email