Vier vernieuwde dakvlakken voor Klein Seminarie in Hoogstraten

Soprema
Soprema
Soprema

Het Klein Seminarie in Hoogstraten kreeg afgelopen jaar vier vernieuwde dakvlakken. De focus van de renovatie ligt op duurzaamheid met een esthetische look. Dat scholen van top tot teen in een uitstekende staat moeten blijven is een must. Dit is niet anders voor de verschillende dakvlakken. Door de samenwerking met opdrachtgever Klein Seminarie in Hoogstraten, Architect PVGV, dakdekker ZDP en SOPREMA kan deze school weer decennialang genieten van de uitstekende renovatie.

SBS-membraan voor sterke kwaliteit

De toestand van de dakvlakken was door verschillende weersomstandigheden en jarenlange veroudering in een matige staat. Scheurvorming aan detailaansluitingen en korstmosvorming was duidelijk op te merken gedurende de dakinspectie. De dakopbouw bestond uit meerdere oude bitumen daklagen op het beton zonder thermische isolatie. Het hoofdgebouw met een geballast dak van 18-20 meter hoog en de dakvlakken van de basisschool zijn opnieuw in goede staat door een volledig nieuwe waterdichting en isolatie.

De voorkeur ging snel uit naar een kwalitatief SBS-membraan. Voor dit project bezit het SBS-product talloze sterke eigenschappen als duurzaamheid, uitstekende trek- en reksterkte, een koude buig van
 -30°C en een levensduurverwachting van meer dan 40 jaar.

Dakvlakken in verschillende afwerkingen

De daken van de basisschool zijn afgewerkt in een witte toplaag. Door de Sopralene Optima Ultra White D-Tox hebben de onderliggende klassen geen hinder van oververhitting bij warme temperaturen. De witte dakbedekking zorgt voor een betere reflectie van de zonnestraling en bezit bovendien luchtzuiverende eigenschappen.

Tenslotte is het geballaste dak van het hoofdgebouw voorzien van een gevlamd bruine toplaag Sopralene Optima. De ballast is opnieuw gelijk verdeeld over het hele dakvlak en moeilijke aansluitingen van opstanden zijn ook volledig waterdicht gemaakt. Het voordeel van dit granulaat is dat het gemakkelijk aan te sluiten is op de gootzone van het hellende dakvlak dat bestaat uit zink. 

U heeft een project waar een dakinspectie nodig is, dan kan u deze aanvragen via het formulier

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email