Airconditioning van Hitachi is nu ook te bedienen via Somfy’s TaHoma-huisautomatiseringssysteem

Somfy
Somfy
Somfy

Somfy, specialist in huisautomatisering en gemotoriseerde oplossingen voor onder meer zonwering, rolluiken, verlichting, raamdecoratie en gordijnen, zet de volgende stap in zijn streven het begrip ‘Smart Homes’ verder te moderniseren. De samenwerking met Hitachi, fabrikant van klimaatsystemen, maakt het mogelijk de Hitachi klimaatsystemen te bedienen met de TaHoma huisautomatisering. Met deze toevoeging aan de lijst van partners maakt Somfy het aanbod voor huisautomatisering nog completer.

 

Hitachi klimaatsystemen bedienbaar via app

Nu kunnen ook de airconditioningsystemen via de TaHoma worden bediend vanaf iedere pc, tablet of smartphone met internetverbinding. Zo kan de temperatuur worden ingesteld met de TaHoma app of computer. Door de bi-directionele communicatie geeft de TaHoma de huidige status weer van de Hitachi klimaatsystemen en geeft de web-interface gebruikers de mogelijkheid de apparatuur in huis te beheren en bedienen op afstand.

Comfort, energiebesparing en veiligheid

Gebruikers van Hitachi-apparaten profiteren zowel van maximaal comfort, energiebesparingen en een verhoogde veiligheid door weekprogramma’s in te stellen. Verschillende modi, zoals verwarming, airco, en de wekelijkse timer, kunnen vooraf en via het internet worden ingesteld en bediend met behulp van de TaHoma. Daarnaast kunnen gebruikers hun rolluiken, gordijnen en verlichting bedienen.

 

"Door de Hitachi-airconditioners aan te sluiten op het Somfy TaHoma huisautomatisering-systeem kunnen bewoners met slechts één druk op de knop het comfort in het hele huis optimaliseren”, aldus Dieuwert-Jebbe van Leest, Product Specialist bij Hitachi importeur HD Klimaatsystemen. "In de huidige wereld waar alles en iedereen is verbonden met het internet, worden steeds hogere eisen gesteld aan huisautomatisering-systemen. Wij verwachten dat deze innovatie positief zal worden ontvangen door bestaande en nieuwe gebruikers."

 

“We zijn verheugd dat we Hitachi mogen toevoegen aan onze lijst met partners voor het Somfy TaHoma huisautomatiseringsysteem. Somfy werkt al met vooraanstaande leveranciers als Velux, Remeha, KFV en Honeywell. We zijn ervan overtuigd dat we met deze toevoeging een extra stap hebben gezet in onze professionalisering van domotica en zo consumenten van nog meer comfort en veiligheid kunnen voorzien", zegt Mark Pekelharing, Home Automation Marketing Manager bij Somfy.”

 

Beschikbaarheid

De nieuwe airconditioning adapter voor het domoticasysteem Somfy TaHoma, die kan worden gebruikt voor zowel bestaande als nieuwe airconditioners van Hitachi, is ontwikkeld door Somfy. Het product is vanaf nu verkrijgbaar via de vaste partners van Hitachi in de Benelux.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email