Somfy, totaalbediening van dynamische gevels

Somfy
Somfy

Het dynamisch gevelbeheer van Somfy optimaliseert de regeling van de visuele en de warmte-uitwisseling van gevels, dankzij de motorisering en de automatisering van zonweringen.

 

De gevel als belangrijkste locatie voor uitwisselingen

Aan de gevelzijde vinden de meeste warmte-, licht- en geluidsuitwisselingen plaats die een weerslag hebben op het comfort van de bewoners en het energieverbruik van een gebouw. De zonwering en de thermische bescherming die daaruit resulteert, hangen af van tal van factoren waaronder de weersomstandigheden, het moment (uur, dag, maand, seizoen), de oriëntering van het gebouw, de materialen, het type en de eigenschappen van de zonweringen, en de automatisering van de zonweringen, de specialiteit van Somfy.

 

Optimalisering van het thermische en visuele comfort, en van de energieprestaties dankzij het concept Dynamische Gevels van Somfy

De energienormen van gebouwen (PEB, BREEAM, enz.) zijn steeds veeleisender. De automatisering optimaliseert de efficiëntie van de zonweringen van het gebouw en draagt rechtstreeks bij aan de energieprestaties van het gebouw. De stores nemen automatisch de positie in die het beste visuele en thermische comfort verzekert. Ze gaan open en dicht zonder manuele interventie. Bij wind, regen en vorst gaan ze automatisch open en garanderen zo een langere levensduur. Ze kunnen rechtstreeks worden bediend door de bewoner met het oog op zijn persoonlijk comfort.

 

Somfy zorgt voor omgevingscomfort

Het aanbod voor een dynamisch gevelbeheer van Somfy zorgt voor een aanzienlijke verlaging van het energieverbruik en optimaliseert de investering in de zonwering. Het Animeo–gamma van Somfy vormt een flexibele oplossing voor de controle over de motoren van zonweringen en is perfect aangepast aan de tertiaire sector. Het maakt 3 bedieningsniveaus mogelijk (lokaal, zone of gebouw) en biedt veel flexibiliteit voor de exploitant van het gebouw.

 

Een compleet KNX-aanbod om de integratie in de beheersystemen van gebouwen te bevorderen

Het KNX-bedieningsaanbod van Somfy is erg volledig en maakt een gedetailleerd beheer van de zonweringen mogelijk. Het systeem biedt de mogelijkheid om het type van zonwering te specificeren per individuele uitgang. De inachtneming van de lichtsterkte, de windkracht maar ook de windrichting maakt een optimale sturing van de zonweringen mogelijk in functie van de oriëntering van de gevels. Somfy stelt unieke eigenschappen voor waaronder de mogelijkheid om rekening te houden met de windrichting, maar ook de sturing van bepaalde motoren via radiotechnologie (RTS-protocol) in het kader van een KNX-installatie, en tot slot de mogelijkheid om klassieke schakelaars te integreren in een KNX-bus. Het KNX-gamma van Somfy biedt een grote flexibiliteit, zowel tijdens de toepassing, als in het geval van uitbreiding of combinatie met andere aanvullende systemen, zoals verlichting, HVAC, beveiliging, enz.

 

Somfy, wereldleider in dynamisering van openingen van gebouwen

Somfy is marktleider in zijn sector en kan al uw projecten begeleiden en veiligstellen. Met een productie van meer dan 100 miljoen motoren, een operationele aanwezigheid in 51 landen en 8 productievestigingen in heel de wereld, voldoet Somfy aan de behoeften op het vlak van openingsautomatisering van 30.000 klanten in de tertiaire sector en 220 miljoen particulieren in heel de wereld.

 

Een specifiek team om uw projecten te begeleiden en referenties die uw offerte versterken

Gunter Lories, CBS Manager BeLux (commercial building solutions) van Somfy:«Wij begeleiden u in alle fases van uw project. Wilt u de concurrentie het hoofd bieden ? Steun dan op ons team van professionals en op onze kwaliteitsservice. Met Somfy profiteert u van operationeel advies vanaf de definitie van het project, van een cel om alles te berekenen en van de nodige technische assistentie. Daarnaast bieden we een team dat u begeleidt bij de uitvoering op de werf en een internetplatform dat specifiek is bedoeld voor de tertiaire markt.  Kijk op www.somfyarchitecture.be voor onze referenties ; ze spreken voor zich. De naam Somfy op uw aanbestedingsdossier staat symbool voor een perfecte realisatie. »

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email