Nieuwe standaard voor thuismonitoring

Hoe kan je alle geproduceerde energie van elektrische installaties, zonnepanelen en complexe systemen zoals warmtepompen, elektrische voertuigen en zelfs thuisbatterijen vandaag meten en het verbruik per apparaat monitoren? Smappee Plus kan hierop een antwoord geven als geavanceerde energiemonitor voor de slimme woning. Smappee Plus is te koop bij de professionele leveranciers.

Klaar voor de woning of wijk die “van het net” gaat

Volgens de Europese Commissie zullen tegen 2019 maar liefst 68 miljoen woningen in Europa en de VS 'slim' zijn (bron: Europese Commissie)

De consument heeft niet alleen behoefte aan een betrouwbare monitoring op het moment van verbruik, maar hij moet ook de verschillende energiestromen binnen de woning actief kunnen sturen. Smappee Plus is specifiek ontwikkeld om die taak voor zijn rekening te nemen. Met het oog op een toekomst waarin woningen en wijken 'van het net' gaan, is Smappee Plus bovendien klaar voor de uitwisseling van energie op micronetten met behulp van blockchain-technologie.

Submetering via klemmen

Smappee Plus biedt heel wat functies en voordelen, door onder meer het energieverbruik in real time te monitoren. Smappee Plus combineert namelijk de gepatenteerde NILM-technologie (Non-Intrusive Load-Monitoring) met een zogenaamde submetering via klemmen. Dankzij die klemmen herkent de monitor ook voorzieningen die vroeger moeilijk te detecteren waren, zoals apparaten met een variabele output (warmtepompen en aircosystemen) of apparaten met een vergelijkbaar verbruikspatroon.

Compatibel met Internet of Things platformen

Met de handige Smappee Comfort PlugsTM kan de consument zijn apparaten ook op afstand aan- of uitschakelen. En omdat Smappee Plus compatibel is met heel wat Internet of Things platformen, zoals Amazon Echo, IFTTT en Stringify, zijn de mogelijkheden eindeloos. Zo kun je ervoor zorgen dat het licht aan gaat als je de garagepoort opent, of dat de tv-hoek wordt uitgeschakeld wanneer je het huis verlaat.

Totale energieverbruik door groeperen van apparaten

Smappee Plus biedt bovendien de mogelijkheid om apparaten te groeperen. Zo kan de consument bijvoorbeeld alle lampen in de woning onderbrengen in één categorie, om een beter beeld te krijgen van het totale energieverbruik voor verlichting.

Hernieuwbare energie beter meten

De opkomst van hernieuwbare energie heeft een paar neveneffecten op korte termijn, die Smappee Plus handig weet aan te pakken.

Drempelverlagend effect op warmtepompen

Warmtepompen zijn vandaag bijvoorbeeld heel populair, maar kunnen ook afschrikken bij een eerste blik op het totale prijskaartje. Warmtepompen verbruiken namelijk veel elektriciteit in bepaalde omstandigheden, maar het is erg moeilijk om na te gaan wanneer en in welke mate. Dankzij submetering kan de consument dit verbruik in real time volgen en ingrijpen wanneer nodig.

Energieverbruik optimaliseren van elektrische wagen

Daarnaast winnen ook elektrische voertuigen aan populariteit. Ze worden vaak gekocht met het oog op een belastingvoordeel, maar het is haast onmogelijk voor de consument om te berekenen hoeveel het opladen van de batterij precies kost. Dankzij Smappee Plus kunnen eigenaars van een elektrische wagen nu ook het energieverbruik van hun voertuig optimaliseren.

"Door de exponentiële groei van slimme woningen en hernieuwbare energie verloopt ook de monitoring gesofisticeerder en kan de consument realtimedata gebruiken om meteen actie te ondernemen. We stellen bovendien vast dat apparaten steeds complexer worden, wat ook nieuwe uitdagingen meebrengt voor een betrouwbare monitoring. Submetering beantwoordt perfect aan die behoefte."

Stefan Grosjean, CEO van Smappee

Waar te koop?

Smappee Plus wordt uitsluitend verkocht via professionele leveranciers, die hiermee een voet tussen de deur krijgen op de markt van slimme woningen. Energieleveranciers verkennen vandaag al de markt van slimme woningen en bouwen hun aanbod vaak op rond specifieke energiebehoeften (zonne-energie, batterijen, warmtepompen, aardgas, elektriciteit, onderhoud, beveiliging). Professionele leveranciers kunnen zich hiermee onderscheiden van de almaar toenemende concurrentie.

Wat kost Smappee Plus?

Smappee Plus heeft een adviesverkoopprijs van € 496 excl. btw en is uitsluitend verkrijgbaar bij professionele leveranciers. De energiemonitor kan snel (in minder dan een uur) en eenvoudig worden geïnstalleerd door de leverancier, zonder breekwerk. Smappee Plus vervolledigt het Smappee-portfolio bestaande uit Smappee Energy, Smappee Gas & Water, Smappee Solar en Smappee Pro voor bedrijven.

Wilt u meer informatie ontvangen omtrent Smappee Plus, vul het antwoordformulier in en wij bezorgen u de uitgebreide brochure.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email