Een lichtkoepel in kunststof is kiezen voor kwaliteit aan een betaalbare prijs

012AtelierKvdB72DPI

Skylux is al jarenlang marktleider in de kunststofkoepel voor het platte dak. Met een voorraad van meer dan 7000 koepels en dit in 180 verschillende varianten bieden zij de oplossing voor elk plat dak. Met een kunststofkoepel krijg je hoge kwaliteit voor een betaalbare prijs. Je hoeft dus niet per se voor een duurdere glaskoepel te kiezen.

Wat zijn de vier belangrijkste voordelen van een kunststofkoepel?

1.Vederlichte koepel

Kunststof is licht van gewicht. Daardoor kan de dakwerker de koepel eenvoudig alleen of met maximum twee personen installeren.

2. Hoge slagvastheid

Wil je vooral een onbreekbare koepel? Dan is polycarbonaat je beste keuze. De slagvastheid van een polycarbonaten koepel is maar liefst 250 keer hoger dan die van een even dikke glaskoepel: zo’n lichtkoepel in polycarbonaat heet niet toevallig een pantserkoepel. De koepel breekt ook niet: hij plooit en springt vanzelf terug in zijn originele vorm.

3. Lichtdoorlatend en toch hittewerend

Polycarbonaat koepels zijn diffuus opaal en kunnen tegelijkertijd ook hitte-werend zijn. Verkies je een zo laag mogelijke doorgang van zonne-energie? Ga dan voor de heatstop versie . Een heatstop laag is geëxtrudeerd in de massa van de buitenste polycarbonaat schaal en reflecteert 49% warmtestralen terug. Heatstop heeft als gevolg dat de buitenwand opaal parelmoer getint is. Deze opale uitvoering zorgt voor een egale lichtspreiding.

4. Een grote keuze aan vormen en formaten

Skylux biedt verschillende vormen aan binnen het gamma kunststofkoepels. Ons grootste aanbod bestaat uit bolvormige koepels. Zij hebben het grote voordeel dat ze zelfreinigend zijn. De piramidevormige koepel wordt dan weer gekozen voor het esthetische aspect. De koepel biedt immers een fraai uitzicht aan het volledige dak.
Daarnaast bieden we meer dan 180 verschillende afmetingen aan in rechthoekige, vierkante en zelfs ronde formaten.  

Geschikt voor nieuwbouw- als renovatieprojecten

De Skylux kunststofkoepels zijn beschikbaar in enkel- tot vijfwandige versies. Vroeger werd vooral voor de dubbelwandige koepel gekozen, maar Skylux raadt aan om te kiezen voor minimum een 3-wandige koepel. Zeker in een renovatieproject want je bespaart tot 35% meer energie ten opzichte van een dubbelwandige versie.
In een nieuwbouwproject kan je zelfs kiezen voor een vierwandige lichtkoepel. Zo voldoe je aan de huidige EPB-norm. Wanneer je de term "EP" tegenkomt in ons aanbod, betekent dit Energy Profit. De benaming “EP 10” koepel bijvoorbeeld, duidt op de dikte van de 4-wandige polycarbonaat spouwplaat van 10 mm. Door deze opbouw is het geheel 6-wandig en superisolerend: Ut = 1,3 W/m2K

Bovendien zijn alle Skylux lichtkoepels CE-gekeurd en krijg je er tien jaar garantie bovenop. Als eindklant stuur je binnen de maand na de plaatsing een mailtje naar Skylux om je lichtkoepel te registreren.

Wil je graag kennis maken met het gamma lichtkoepels van Skylux? Vul het formulier in en Skylux bezorgt u de handige overzichtsbrochure.

Wil je het Skylux assortiment in levende lijve zien? Breng ons een bezoekje tijdens Batibouw 2019, hal 4 -stand 130

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email