WAB gipsplaat, ideaal voor buitenplafonds en vochtige tot natte binnenruimtes

WAB1a

WAB staat voor Wet Area Board. Een vocht-, schimmel- en zwamwerende gipsplaat van Siniat, ideaal voor binnen en buiten. Toegepast als scheidings- of voorzetwandsysteem scoort de WAB gipsplaat ook op vlak van brandwerendheid (max. 60 min) en stootvastheid.

De WAB gipslaat bestaat uit :

  • Een waterbestendige en schimmelwerende gipssamenstelling en;
  • Een speciaal ontwikkeld waterafstotend glasvlies.

Het volledige WAB systeem, bestaande uit de WAB gipsplaat, WAB voegband, WAB voegmiddel en WAB schroeven werd zo ontwikkeld dat het uitermate bestendig is tegen vocht en zijn systeemprestaties steeds garandeert mits correct gebruik van het volledige systeem.

De eenvoud in verwerking maakt de WAB gipsplaat enorm gewild door aannemers, architecten en installateurs. WAB kan dankzij het gebruik van de bijhorende WAB schroeven simpelweg verwerkt worden zoals een standaard gipsplaat. Het direct kunnen betegelen, zonder gebruik van een specifieke vochtwerende doek, maakt WAB nog net dat ietsje interessanter.

De WAB gipsplaat kan eveneens direct geverfd worden, gecombineerd met een sealer.

Toepassingsgebieden

De WAB gipsplaat is perfect te gebruiken voor binnentoepassingen zowel als toepassingen in beschermd buitenklimaat.

Voor binnentoepassingen is de WAB gipsplaat ideaal als:

  • Scheidingswand;
  • Voorzetwand;
  • Plafond.

Deze gipsplaat gebruikt men onder andere in industriële grootkeukens, collectieve of individuele douches, publieke sanitaire ruimtes, binnenzwembaden, labo’s, productiehallen in de voedselindustrie enz.

Voor geventileerde buitentoepassingen is de WAB gipsplaat ideaal voor beschutte plafonds van portieken. Met dank aan het WAB systeem creëer je op een eenvoudige manier een glad oppervlak en kunnen ook buitenplafonds volledig strak worden afgewerkt.

Andere typetoepassingen voor buiten zijn luifels, patio’s, plafonds in parkeergarages, overdekte terrassen, balkons, carports enz.

Wil je graag meer weten over de WAB gipsplaat? Vul het formulier in en je ontvangt de brochure en extra informatie.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email