Houtskeletbouwers en ontwerpers hebben nu hun eigen catalogus

SIMPSON STRONG-TIE
SIMPSON STRONG-TIE
Capturedcran2024 01 11142352

De teams van Simpson Strong-Tie hebben een gloednieuwe houtskeletbouw catalogus ontwikkeld, waarvan de inhoud steeds beter aansluit bij de behoeften van ontwerpers van houtskelet gebouwen.

De montage van houtskeletbouw

Houtskeletbouw is een houtbouwmethode die gebruik maakt van massief houten panelen die bestaan uit houten planken. Deze worden in lagen haaks op elkaar verbonden, waardoor houtskeletbouw constructies een grote stabiliteit en sterkte krijgen. Om deze houtskeltbouwpanelen met elkaar te verbinden, worden meestal metalen verbindingsstukken, schroeven, ankers of andere specifieke assemblages gebruikt. De structurele integriteit van het gebouw en de prestaties van houtskelet gebouwen zijn sterk afhankelijk van de verbindingen die de houten panelen met elkaar of met andere materialen in de constructie, zoals beton of staal, verbinden.

Vraag de praktische en uitgebreide catalogus zeker aan

De nieuwe verbindings- en bevestigingscatalogus voor houtskelet constructies is zo opgebouwd dat mogelijke montageproblemen worden beantwoord: houtskelet montage op betonplaat, houtskelet muurmontage op houtskelet muur, houtskelet muurmontage op houtskelet vloer, enz. Voor elk montageprobleem worden alle mogelijke oplossingen opgesomd, zonder onderscheid te maken tussen assortimenten, van stalen verbindingsstukken tot constructieschroeven en geperforeerde platen. Voor elk verbindingsstuk of bevestigingsmiddel van Simpson Strong-Tie vinden ontwerpers alle belastings- en stijfheidstabellen, evenals tekeningen van bevestigingsmiddelen die specifiek zijn voor die toepassing. De catalogus behandelt ook de structurele problemen die zich voordoen bij houtskelet constructies, zoals het gedrag van gebouwen in seismische zones, brandbestendigheid en akoestisch comfort.

Nieuwe oplossingen

De catalogus presenteert alle verbindingen, bevestigingen en ankers die beschikbaar zijn in het assortiment van Simpson Strong-Tie om de uitdagingen van houtskelet montage aan te gaan. Nieuwe producten, zoals de AB255SSH hoeksteun en de SWD schroef, vullen deze assortimenten aan en bieden ontwerpers en installateurs de best mogelijke ondersteuning voor hun houtskelet projecten. De “Connections & Fixings for CLT” catalogus is binnenkort beschikbaar.

Wil je de catalogus "Verbindingen & bevestigingen voor houtskeletbouw" ontvangen? Vul het formulier in en Simpson Strong-Tie bezorgt je deze al in het Frans. De Nederlandse catalogus is voor het ogenblik nog niet klaar. Zodra dit het geval is, vervangen wij de Franstalige, door de Nederlandstalige catalogus.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email