Structurele bevestigingsoplossingen met Solid Drive

SIMPSON STRONG-TIE

Simpson Strong-Tie, fabrikant van connectoren en bevestigingssystemen voor hout en beton, biedt nu een nieuwe reeks structurele bevestigingsoplossingen aan onder de naam Solid Drive. Deze set schroeven voor hout- en staal-op-houttoepassingen heeft gecertificeerde prestaties (DoP en ETA).

ETA-gecertificeerde hoogwaardige bevestigingsmiddelen voor uw houtconstructies

Van CLT of gelijmd gelamineerd hout tot thermische isolatie op kepers, Solid Drive brengt structurele bevestigingen voor houtconstructies samen in één assortiment waarvan de prestaties zijn gecertificeerd door ETA-21/0670, een document dat ontwerpers van houtconstructies kunnen gebruiken als basis voor draagkrachtberekeningen. Het maakt het ook mogelijk om toepassingen toe te voegen die niet onder de CE-markering vallen, in overeenstemming met geharmoniseerde Europese normen. De ETA certificeert niet alleen dat de schroeven uitvoerig zijn getest, maar vertienvoudigt ook de toepassingsmogelijkheden van onze Solid Drive-bevestigingen in de houtbouw.

Jammer genoeg is de video niet beschikbaar in het Nederlands, maar de beelden geven je zeker inzichten in de mogelijkheden van Solid Drive:

 

Vraag de technische handleiding aan voor structurele bevestigingen

De ingenieurs van Simpson Strong-Tie ontwikkelde een handleiding voor bestekschrijvers, zodat zij hen kunnen ondersteunen bij het gebruik van Solid Drive schroeven.

Deze technische handleiding, is beschikbaar in het Frans en Engels, en bevat informatie en karakteristieke parameters met betrekking tot Solid-Drive constructieschroeven, belastingscapaciteiten en andere gegevens die nodig zijn voor het ontwerpen van houtconstructies.

Kortom, dit boek verzamelt alle informatie die u nodig heeft om CLT, gelijmd gelamineerd hout of "traditionele" houtsamenstellingen te ontwerpen. Het bevat pagina's met tabellen, voorbeelden van berekeningen en spanningdiagrammen, evenals alle technische en normatieve aspecten die niet over het hoofd mogen worden gezien tijdens de installatie.

In totaal zijn er ongeveer 250 pagina's met technische inhoud, afgewisseld met visuals en toelichtingen, die u ontvangt door het formulier in te vullen.

Ontdek de SolidWood berekeningssoftware

Ontwerpers van houten gebouwen hebben nu een praktisch hulpmiddel voor het aanbevelen van constructieschroeven dankzij de SolidWood berekeningssoftware.

Omdat handmatige berekeningen tijdrovend kunnen zijn, biedt Simpson nu Strong-Tie, een nieuwe software waarmee u in een paar klikken de bevestigingsoplossingen kunt bepalen die het meest geschikt zijn voor uw bouwprojecten. Deze tool helpt ontwerpers bij het kiezen van de beste oplossing voor hun gebouw en helpt hen bij het berekenen van de juiste bevestigingsoplossing. De tool houdt rekening met de volgende vereisten: materiaaldichtheid, prestatiekenmerken, corrosiviteitsklasse en belastingduur.

Solid Wood software biedt een snelle en eenvoudige manier om de sterkte van onze nagels en schroeven in verschillende houtsoorten te berekenen. In slechts 4 stappen geeft het de resultaten voor de gewenste toepassing, in overeenstemming met Eurocode 5 en onze ETA.

De software is beschikbaar op https://solidwood.strongtie.eu/. U hoeft deze niet te downloaden en maakt gebruik van de meest betrouwbare gegevens die online beschikbaar zijn.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email