Zonwering die daglicht toelaat, maar toch de zonnewarmte blokkeert?

Schüco
Zonwering5
Schüco

Een goede zonwering is onmisbaar voor elk gebouw, maar toch is er traditioneel één groot nadeel aan verbonden. Want de zon buitenhouden betekent meestal ook het natuurlijke licht blokkeren. Schüco, specialist in aluminium ramen en deuren, zocht naar een oplossing. Het resultaat mag gezien worden… De gloednieuwe Schüco CSB zonwering houdt de warmte van de zon buiten vanaf een zonnestand van 20°, maar laat tezelfdertijd toe om maximaal van het uitzicht te genieten. CSB staat voor Concealed Toughened Blind. De geanodiseerde lamellen zijn beschikbaar in zes anodisatietinten. De fijne lamelstructuur geeft een strakke vormgeving aan de gevel.

De Schüco CSB bestaat uit zeer slanke en stijlvolle aluminium lamellen. De lamellen zijn aan de buitenkant convex en aan de binnenkant concaaf. Hierdoor verbetert het zicht naar buiten, maar wordt inkijk bemoeilijkt. Zelfs wanneer de zonwering volledig gesloten is, wordt een hoge graad van transparantie en een mooi zicht naar buiten behouden. De geringe glans van de lamellen voorkomt verblinding zowel in als buiten het gebouw.

Het materiaal van de Schüco CSB is minder zwaar dan dat van zijn ‘grotere broer’ Schüco CTB, wat resulteert in een eenvoudigere verwerking én in een economisch voordeel. De CSB garandeert bovendien een uitstekende windstabiliteit (tot 30 m/s). Niet onbelangrijk in een land als België, waar door het lange voor- en najaar een laagstaande zon met een behoorlijk strakke wind een veel voorkomende weerscombinatie is.

Deze zonwering kan volledig geautomatiseerd worden en is perfect integreerbaar in de bestaande Schüco raam- en deursystemen. Integratie in Schüco vliesgevels SFC 85 en FW 50+/FW 60+, in de moderniseringsgevel ERC 50 en in de voorzetgevel FW 50+ / FW 60+ is perfect mogelijk. Verder kan de Schüco CSB opgezet worden op het raamsysteem Schüco AWS. Zo zijn ze (bij de juiste detaillering) in opgerolde toestand van aan de buitenkant van het gebouw volledig aan het oog onttrokken. Dankzij Schüco moeten dus geen compromissen meer worden gemaakt tussen design en comfort.

Wil je graag meer weten over Schüco CSB zonwering? Vul het formulier in en je ontvangt meer informatie.

 

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email