Een keramische of natuurstenen tegel kan in de badkamer soms als koud en onaangenaam aanvoelen. Dit zorgt ervoor dat de opdrachtgever en architect vaak naar andere types vloerbekleding zoeken.

Warm en behaaglijk keramiek of natuursteen

Schlüter® lost dit problem op door vloer- en wandoppervlakken van keramiek of natuursteen doelgericht, snel en op een zuinige manier op te warmen. Sneller opwarmgedrag van vloer en wand – met een draagvlies heeft Schlüter-Systems de elektrische temperatuurregeling Schlüter®-DITRA-HEAT-E verder verbeterd.

Reduceert contactgeluid

Met Schlüter®-DITRA-HEAT-TB presenteert Schlüter-Systems nu een doorontwikkeling van het innovatieve systeem. In dit systeem bevindt zich aan de achterzijde een 2 mm dik draagvlies dat ervoor zorgt dat de warmte-uitstraling in de opwarmfase doelgericht naar boven wordt geleid. Op deze manier maakt DITRA-HEAT-TB een aanzienlijk sneller opwarmen van vloer- en wandbekledingen mogelijk. Bovendien reduceert het vlies de overdracht van contactgeluid.

Ook in de douche toepasbaar

De veilige samengestelde ontkoppeling met DITRA-technologie en de certificering als samengestelde afdichting met een keuringsrapport van de algemene bouwinspectie maken het systeem ook in vochtige ruimten en op lastige ondergronden tot een ideale oplossing. Zo kan bijvoorbeeld een barrièrevrije douche comfortabel op temperatuur worden gebracht. Omdat de verwarmingskabels onmiddellijk onder de tegellaag in de ontkoppelingsmat worden gelegd, bereikt de milde stralingswarmte snel de oppervlakte en zorgt daar voor een aangename vloer- resp. wandtemperatuur.

Energiebesparende regelaar

De elektrische temperatuurregeling is duurzaam, onderhoudsvrij en voordelig, zowel in aanschaf als wat installatie betreft. De nauwkeurige aansturing van het systeem door de moderne timer met aanraakscherm zorgt voor een energiebesparend gebruik op momenten dat er daadwerkelijk een warmtevraag is. Dankzij de lage bijkomende kosten is het systeem dus een aantrekkelijke oplossing om effectief en gericht warme feelgood-zones en ruimten te creëren.