Bij de keuze van glas wordt meestal gedacht aan de thermisch isolerende eigenschappen van het glas. Het klopt dat het energieverlies langs hoogrendementsglas in  vergelijking met dubbel glas bijna 3 keer lager ligt (waarden bij -10°C buiten en 20°C binnen). In vergelijking met enkel  glas is het energieverlies zelfs bijna 6 keer lager.

Maar glas heeft zoveel meer in petto.

Heb je grote ramen die zuidwaarts gericht zijn dan kan een zonwerende coating nuttig zijn. Hierdoor kan u fiks besparen op kosten voor koeling of extra zonwering. 

Woont u in een stedelijke omgeving of een omgeving met veel geluidsoverlast dan is geluidswerend glas een must. Een geluidwerende beglazing kan tot 4 keer meer lawaai tegenhouden. Op die manier creëert  u een optimaal woon- en leefklimaat. Gedaan met stress en slaapstoornissen door rumoer op straat.

Wilt u een betere bescherming tegen inbraak en vandalisme? Dan is er inbraakwerend glas dat uit minstens 2 lagen bestaat met daartussen een onzichtbare sterke veiligheidsfolie. Die veiligheidsfolie zorgt ervoor dat bij breuk het glas niet in scherven naar beneden valt. Voor een hogere bescherming kan u zelfs voor meerdere lagen kiezen.

Grote glaspartijen zijn mooi maar voor het onderhoud zijn ze vaak een last. Kies daarom voor glas met een zelfreinigende onzichtbare laag aan de buitenkant. U zal het glas makkelijker kunnen reinigen en wat nog beter is: het aantal schoonmaakbeurten kan omlaag met een factor 5. Bovendien zal deze buitenlaag condensvorming op de buitenkant verminderen.

U had graag bepaalde glaspartijen een persoonlijke toets gegeven? Dat kan: voorzie een geëtst of geëmailleerd motief, verhoog uw privacy met een motief of geef kleur aan uw beglazing met een kleurfolie.

Wat meer is: u kan verschillende eigenschappen combineren in uw glas. Om een optimale glaskeuze te maken kan u terecht op www.glaskeuze.be. Meer informatie over de verschillende eigenschappen vindt u in de documenten  onderaan dit artikel.