Hoe kies je de juiste beglazing: thermisch isolerend, zonwerend, geluidwerend, inbraakwerend, zelfreinigend, gepersonaliseerd.

Saint-Gobain Glass
Saint-Gobain Glass
Saint-Gobain Glass

Bij de keuze van glas wordt meestal gedacht aan de thermisch isolerende eigenschappen van het glas. Het klopt dat het energieverlies langs hoogrendementsglas in  vergelijking met dubbel glas bijna 3 keer lager ligt (waarden bij -10°C buiten en 20°C binnen). In vergelijking met enkel  glas is het energieverlies zelfs bijna 6 keer lager.

Maar glas heeft zoveel meer in petto.

Heb je grote ramen die zuidwaarts gericht zijn dan kan een zonwerende coating nuttig zijn. Hierdoor kan u fiks besparen op kosten voor koeling of extra zonwering. 

Woont u in een stedelijke omgeving of een omgeving met veel geluidsoverlast dan is geluidswerend glas een must. Een geluidwerende beglazing kan tot 4 keer meer lawaai tegenhouden. Op die manier creëert  u een optimaal woon- en leefklimaat. Gedaan met stress en slaapstoornissen door rumoer op straat.

Wilt u een betere bescherming tegen inbraak en vandalisme? Dan is er inbraakwerend glas dat uit minstens 2 lagen bestaat met daartussen een onzichtbare sterke veiligheidsfolie. Die veiligheidsfolie zorgt ervoor dat bij breuk het glas niet in scherven naar beneden valt. Voor een hogere bescherming kan u zelfs voor meerdere lagen kiezen.

Grote glaspartijen zijn mooi maar voor het onderhoud zijn ze vaak een last. Kies daarom voor glas met een zelfreinigende onzichtbare laag aan de buitenkant. U zal het glas makkelijker kunnen reinigen en wat nog beter is: het aantal schoonmaakbeurten kan omlaag met een factor 5. Bovendien zal deze buitenlaag condensvorming op de buitenkant verminderen.

U had graag bepaalde glaspartijen een persoonlijke toets gegeven? Dat kan: voorzie een geëtst of geëmailleerd motief, verhoog uw privacy met een motief of geef kleur aan uw beglazing met een kleurfolie.

Wat meer is: u kan verschillende eigenschappen combineren in uw glas. Om een optimale glaskeuze te maken kan u terecht op www.glaskeuze.be. Meer informatie over de verschillende eigenschappen vindt u in de documenten  onderaan dit artikel.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email