Nieuw akoestisch plafond van ROCKFON Mono maakt opmerkelijk debuut in de avant-gardistische Markthal in Rotterdam

Rockfon
Rockfon
Rockfon

De nieuwe generatie monolithische plafonds van Rockfon biedt architecten en plaatsers wat ze zoeken: een gladdere afwerking, veelzijdigheid en een snelle plaatsing. Daarom koos men in de Markthal voor dit systeem.

Rockfon heeft zijn toonaangevende Mono Acoustic-plafondsysteem aangepast om architecten een nog gladdere afwerking te bieden en plaatsers tijd te besparen. Rockfon Mono® Acoustic is een van de best presterende monolithische akoestische plafondsystemen op de markt. 

Gladdere afwerking en veelzijdiger

Het nieuwe Mono Acoustic heeft een nieuwe pleistersamenstelling voor een gladdere en gemakkelijker aan te brengen afwerking. Het kan bovendien vlak, in een helling of gebogen worden geplaatst, in het wit of in aangepaste kleuren. Op die manier biedt het systeem architecten een verregaande ontwerpvrijheid.
Precies om die reden koos MVRDV Architecten in Nederland voor Mono Acoustic in de recent ingehuldigde Markthal, een overdekte markthal met 230 appartementen rond een spelonkachtige voedingsmarkt. De vorm, het kleurrijke interieur en de adembenemende hoogte maken van deze Markthal een uniek spektakel en een uitdaging voor plafondplaatsers.

Mono Acoustic werd gebruikt voor het plafond van de Markthal om het rumoer op de voedingsmarkt te dempen, een achtergrond te creëren voor de prachtige kunstwerken, en een snelle en eenvoudige plaatsing mogelijk te maken. “We zochten een naadloos akoestisch plafond in de juiste kleuren”, aldus Anton Wubben, projectarchitect bij MVRDV Architecten.

Intelligente plaatsing

Mono Acoustic past in elke ruimte. Dit product kan worden opgehangen aan een hangplafondsysteem van Chicago Metallic® of rechtstreeks op bestaande plafonds of wanden worden aangebracht. Dankzij de talloze ontwerpopties is Mono Acoustic eenvoudig tot een concaaf, convex of S-vormig oppervlak te vormen, mét de mogelijkheid om verlichtingsarmaturen, airconditioning- of ventilatiesystemen en inspectieluiken in te bouwen. Rockfon biedt technische ondersteuning en opleidingen voor plaatsers*, om zo een hoogwaardige afwerking en optimale prestaties te garanderen.

 

Plaatsers kunnen de nieuwe Mono Acoustic pleister gemakkelijker aanbrengen dan de vorige mix en de TE-kanten vergen minder vulmiddel. Daardoor is deze oplossing veel sneller te plaatsen. Ook de eenvoudige nieuwe haken en het bijzonder stabiele Chicago Metallic Monolithic-profiel spelen hierbij een belangrijke rol.

Mono Acoustic past zich naadloos aan elke ruimte aan, zowel bij nieuwbouw- als bij renovatieprojecten. Zijn tijdloze, monolithische look sluit perfect aan bij het karakter en de authentieke architectuur van historische gebouwen. Dat maakt van Mono Acoustic een ideale keuze voor renovatieprojecten. Dit product is tevens geschikt voor nieuwbouw en kan zowel in grote atriums als kleinere ruimtes worden aangebracht als naadloos plafond, in eilanden of tegen wanden.

Geweldige akoestiek

Mono Acoustic voegt een extra dimensie toe aan monolithische plafonds: akoestiek. Het kernmateriaal is rotswol die geluid absorbeert, echo's beperkt en de nagalm drastisch vermindert. Het systeem haalt een hoog geluidsabsorptieniveau (0,90αw) van Klasse A en een hoge brandweerstand (klasse A2). De tegels zijn vormvast tot een relatieve luchtvochtigheid van 100 % en kunnen worden geplaatst in een omgevingstemperatuur van 0 °C tot 40 °C. Ze kunnen dus worden geïnstalleerd voor het gebouw wind- en regendicht is, zonder risico op vervorming. Het resultaat: een aangenaam binnenklimaat met de voordelen van de brand- en vochtwerendheid en vormvastheid van een plafond in rotswol.

 

*Plaatsing alleen door erkende plaatsers die het opleidingsprogramma succesvol hebben gevolgd. Neem contact op met Rockfon voor een lijst van erkende plaatsers.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email