Hybride verwarmen, ook in een bestaande woning!

Met een hybride verwarming combineer je een cv-ketel op gas of stookolie met een warmtepomp. Het gecombineerd aanbieden van twee types verwarming heeft te maken met de huidige energietransitie waar we in leven. Hybride verwarmen is een slimme optie voor opdrachtgevers die bewust omgaan met het klimaat en hun energieverbruik.

Twee oplossingen voor de bestaande woning

Remeha bedacht twee oplossingen voor warmte en warm water tegen de laagste kosten.

De eerste oplossing betreft een all-in one hybride oplossing waarbij de warmtepomp warmte haalt uit de buitenlucht. Door compressie wordt de buitenlucht opgewarmd en via een gesloten watercircuit naar radiatoren of vloerverwarming gestuurd. De cv-ketel daarentegen zal gas of stookolie verbranden om warm water of warmte af te geven aan radiatoren of vloerverwarming.

Er kan ook geopteerd worden voor een bijplaatsing bij uw bestaande ketel, die nog prima werkt. De hybride regelaar zorgt ervoor dat de warmtepomp naast de bestaande cv-ketel kan functioneren. Door een lage investeringskost geniet u optimaal van voldoende warmte en warm water in een bestaande woning en is dit ook makkelijk te installeren.

Geniet van het grote voordeel van een hybride verwarming

Het allergrootste voordeel is dat een hybride verwarming gebruik maakt van de energiebron aan de laagste kosten. Wanneer verwarmen met hernieuwbare energie meer energie of elektriciteit kost, bijvoorbeeld als het buiten heel koud is, schakelt de installatie automatisch en direct over op de cv-ketel. Dankzij deze werking ben je als gebruiker steeds verzekerd van voldoende warmte en voldoende warm water tegen de laagste kostprijs.

Bespaar op vlak van energie en werk aan groene stroom

U bespaart tot 25% energie tegenover verwarmingsketels op fossiele brandstof. Ook de voetafdruk van een hybride verwarming is kleiner, waardoor de CO2-uitstoot vermindert. Het combineren met zonnepanelen maakt de hybride verwarming nog duurzamer. De hybride toestellen zullen in de toekomst ook de energie met de laagste CO2-waarde kunnen meten.

Wilt u graag meer informatie omtrent de hybride oplossingen van Remeha? Vul het formulier in en Remeha bezorgt u meer informatie.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email