Impact, thermische isolatie van Recticel Insulation klaar voor een koolstofneutrale toekomst

Recticel Insulation
Recticel Insulation
Copy

De isolatieplaten van het Impact-gamma bevatten 25% biocirculaire grondstoffen, volgens het ‘mass balance’ principe. Mass balance betekent het mengen van fossiele en hernieuwbare grondstoffen in de bestaande productiesystemen, en de biocirculaire grondstoffen toe te wijzen aan specifieke eindproducten door middel van certificatie. De certificatie gebeurt door de International Sustainability & Carbon Certification (ISCC). De productielocatie in Wevelgem kreeg van ISCC het certificaat nr. ISCC‑PLUS-Cert-DE 105-89029901.

De productielocatie in Wevelgem vervaardigt 2 isolatieplaten:

  • Eurowall Impact: thermische isolatieplaat voor traditionele spouwmuur.
  • Eurothane Silver Impact  thermische isolatieplaat voor het platte dak bij toepassing met geballaste, mechanische bevestigde en verlijmde dakbedekkingssystemen op stalen, houten, betonnen en stenen daken.

Heeft u nood aan duurzame isolatie-oplossingen?

Het gamma Recticel Impact scoort op het vlak van duurzame kwaliteit en staat even sterk als de huidige oplossingen van Recticel Insulation. De levensduur en de lambda-waarde zijn ook dezelfde als de huidige oplossingen. Eurowall Impact en Eurothane Silver Impact zijn voorzien van meerlaagse bekledingen gemaakt van houtvezels afkomstig uit PEFC-gecertificeerde en duurzaam beheerde bossen.

Recticel Impact zijn isolatie-oplossingen met gemiddeld 43%* minder CO2 (t.o.v. de standaardplaat).

*Interne LCA-calculatie volgens EN15804+A2 standaard, voor modules A1 - A3 (cradle to gate), gebaseerd op de mass balance methode.

Impact = installatiegemak

Ook voor het Impact-gamma kan je rekenen op een snelle en eenvoudige verwerking. Dit vertaalt zich in het lichtgewicht van de isolatieplaten en de vlotte manipuleerbaarheid. Recticel Insulation beseft dat tijd en geld belangrijker is dan ooit, voor de aannemers, de architecten en de opdrachtgevers.

Wil je graag meer weten over de Impact-isolatieoplossingen van Recticel Insulation? Vul het formulier in en je ontvangt de brochure van het Impact-gamma.  

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email