Een handige rekentool verbetert de U-waarden van de spouwmuren

Recticel Insulation

Dankzij de samenwerking met een geaccrediteerde certificatie-instelling BCCA vzw werkte Recticel Insulation een handige rekentool uit waardoor architecten op een efficiënte manier de juiste U-waarden kunnen aflezen. De berekeningen zijn zeer nauwkeurig omdat zij werden berekend op basis van 3D-simulaties van de wand.

1 cm pleisterwerk, een verlijmde binnenmuursteen van 14 cm, isolatie, 3 cm verluchte spouw, een gevelsteen en rvs-spouwankers. Hoeveel cm isolatie is er dan kostenoptimaal om 0,24 W/m²K, de nieuwbouweis voor BEN-woningen of de renovatie-eis van een BENOvatie te halen?

Of ook nog: wat zijn de combinatiemogelijkheden qua isolatie, traditionele baksteen, isolatie, binnenmetselwerk en spouwankers als de muur een U-waarde van bijvoorbeeld maximaal 0,15 W/m²K moet hebben?

Er zijn amusantere dingen dan dit allemaal te bepalen. In de nieuwe rekentool is dit in een oogopslag zichtbaar.

Impact op de muuropbouw en de desbetreffende U-waarde

De handige overzichtstabel laat zien hoe de energieprestatie van spouwmuren verbetert door Eurowall Xentro-spouwmuurisolatie van Recticel Insulation, Combifix RVS-spouwankers van Borgh en Porotherm PLS Lambda-binnenmuurstenen van Wienerberger op de juiste manier met elkaar te combineren. Welke isolatiediktes, welk type baksteen of welk materiaal van de spouwankers u ook overweegt, in de tabel staan zowel de impact ervan op de muuropbouw als de bijbehorende U-waarde netjes opgelijst.

U kunt de U-waarden uit de rekentool rechtstreeks ingeven in de EPB-software, en de overzichtstabel als bewijsstuk aan het EPB-dossier toevoegen. De berekeningen zijn niet enkel de perfecte tool voor een tijdbesparend, energiebewust en efficiënt ontwerp. Dikwijls zijn ze ook gunstiger dan de standaardingaves in de EPB-software.

Vraag nu deze handige rekentool aan via het aanvraagformulier.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email