Ontdek hoe je slankere muren kan ontwerpen met betere U-waarden

Spouwmuren

Als architect wil je op een energiebewuste manier design en functionaliteit samen laten vallen. Dat is niet altijd evident en het zou handig zijn als je beschikt over de juiste U-waarden. Het maakt je werk gewoon lichter. Uiteindelijk heeft de opdrachtgever en aannemer er baat bij.

Recticel Insulation werkte daarom samen met een geaccrediteerde certificatie-instelling BCCA vzw een handige tabel uit, waarin je kan aflezen hoe je opmerkelijk de energieprestatie van de spouwmuren kan verbeteren. De berekeningen zijn zeer nauwkeurig omdat zij werden berekend op basis van 3D-simulaties van de wand.

Duurzamer en kosten besparend bouwen dankzij handige EPB brochure

Door het kiezen van de juiste bouwmaterialen kan je de wanddikte optimaliseren, wat leidt tot een verbeterde energiepresatie van de wand. De berekeningen in de tabel zijn ideaal voor het ontwerp en zijn gunstiger dan de standaardingaves in de EPB-software. Door de juiste combinatie van Recticel spouwisolatie, Borgh spouwankerpluggen en Wienerberger snelbouwstenen komt men tot deze opmerkelijke verbeteringen. De impact op de opbouw en de bijhorende U-waarden zijn onmiddellijk zichtbaar.

Vraag nu deze handige overzichtstabel met U-waarden aan via het aanvraagformulier.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email