Simfofit van Recticel Insulation, de ideale geluidsisolatie voor binnenmuren

Recticel Insulation
Recticel Insulation

Recticel Insulation ontwikkelde opnieuw een topproduct en dit keer voor akoestische isolatie: Simfofit.

Simfofit panelen bestaan uit gerecycleerde polyurethaanvlokken. Het materiaal waaruit deze panelen bestaan, polyurethaan of PU, zorgt ook voor een zekere thermische isolatie. Simfofit is een oplossing met het oog op de toekomst waarbij een optimaal materiaalgebruik voorop staat.

De ideale geluidsisolatie voor uw binnenruimte

Simfofit wordt toegepast als akoestische isolatie voor muren zowel bij renovatie als nieuwbouw. De panelen lenen zich perfect voor gebouwen en kamers waar geluidsreductie belangrijk is, zoals voor appartementen, voor slaap- en kinderkamers maar ook voor de living. Als u Simfofit toepast, kunt u rekenen op een geluidsreductie van -60% of -12 dB.

Geluidsisolatie en afwerking in één handomdraai

Voor u begint met de installatie zorgt u ervoor dat de muur zo egaal en zo stofvrij mogelijk is, zodat de panelen zich goed hechten op de muur. De Simfofit panelen zijn licht en flexibel. U kunt ze dus gemakkelijk versnijden. Met de bijhorende lijm installeert u ze in een handomdraai. Afwerken doet u eenvoudig met gipskartonplaten die u op de Simfofit panelen met dezelfde lijm bevestigt. U kunt dus gemakkelijk zelf aan de slag zonder dat u veel extra hulpmiddelen nodig heeft voor de bevestiging.

Specificities van Simfofit

  • afmetingen: 1200 x 600 mm en 2500 x 600 mm
  • dikte: 40 mm
  • 6 panelen per pak
  • bij toepassing op muren -60% geluidsreductie: dit komt overeen met Δ RW -12 dB

Wilt u meer weten over Simfofit? Vul het aanvraagformulier in en wij bezorgen u alle informatie.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email