Promat test met succes gebogen brandwerende scheidingswand EI 90

Promat
Promat
Promat

In de hedendaagse architectuur wordt vaak gebruik gemaakt van gebogen vormen, zowel voor wanden als plafonds. In vele gevallen moeten deze wanden of plafonds ook voldoen aan strenge brandwerende eisen.

 

Promat beschikt reeds lange tijd over oplossingen voor het realiseren van gebogen plafonds met 1 laag PROMATECT®-100 van 15 mm.

 

Vanaf nu kunnen wij ook een Europees classificatiedocument volgens EN 13501-2 voorleggen voor gebogen scheidingswanden met een brandweerstand EI 90 aan beide zijden, en dit zowel in een concave als convexe gebogen vorm. De wand bestaat uit een metalen structuur opgebouwd uit C-profielen van 50 mm om de 400 mm. Daarop wordt aan beide zijden een dubbele laag PROMATECT®-100 platen van 8 mm bevestigd d.m.v. schroeven. Tussen de C-profielen wordt een 40 mm dikke rotswolisolatie (100 kg/m³) geplaatst. De PROMATECT®-100 platen van 8 mm kunnen zonder voorbehandeling heel gemakkelijk gebogen worden tot een uitbuiging van 40 cm op een plaatlengte van 2500 mm bij horizontale plaatsing van de platen.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email