PROMATECT-H, brandveilige structuurbescherming en compartimentering op z'n best

Chix7
Chix 50
Promat

PROMATECT®-H brandwerende platen worden al meer dan 40 jaar in tal van toepassingen getest en geïnstalleerd. Deze unieke calciumsilicaatplaten zijn onbrandbaar, stootvast en vochtbestendig en bieden tot wel 4 uur structurele stabiliteit in geval van brand. PROMATECT®-H platen zijn uiterst betrouwbaar en eenvoudig te verwerken en beschikken over alle nodige certificaten om hun uitstekende brandweerstand in uiteenlopende omstandigheden te bewijzen.

Dankzij deze unieke combinatie aan eigenschappen zorgt PROMATECT®-H voor gemoedsrust bij iedere deelnemer aan het bouwproject, of je nu opdrachtgever, architect, aannemer of plaatser bent.

Wat zijn de toepassingsgebieden?

PROMATECT®-H platen garanderen een zeer goede brandwerende bescherming van de draagconstructies en compartimenten van gebouwen. Deze brandwerende, stootvaste en tegelijk vochtbestendige plaat beschermt zowel stalen als betonnen kolommen en liggers. Ook betonnen en houten vloeren, of betonnen welfsels kunnen brandwerend beschermd worden met PROMATECT®-H.

Het type bouwwerk, de hoogte en de functie van het gebouw zijn bepalend voor wat de Belgische brandwerendheidseisen voor draagconstructies zijn en variëren tussen 30 en 240 minuten. Ook voor hogere brandcurves bij blootstelling aan temperaturen tot 1100°C garandeert PROMATECT®-H nog steeds tot 240 minuten brandwerendheid.

Naast structuurbescherming is PROMATECT®-H eveneens interessant voor compartimentering in toepassingen als plafonds, wandsystemen, schachtafsluitingen en gevelelementen.

Lange levensduur verzekerd

Sinds meer dan 40 jaar ontwikkelt & optimaliseert Promat, vanuit zijn R&D center in Tisselt, België, de prestaties van deze plaat. Kiezen voor PROMATECT®-H is dan ook kiezen voor zekerheid, gesteund op maximale test- en praktijkervaring. Volgens de EN-testnorm hebben brandwerende platen een maximale levensduur van 25 jaar. Uit regelmatige controles van gebouwen en tunnels waar PROMATECT®-H platen tientallen jaren geleden geplaatst werden, bewijzen dat deze plaat veel langer meegaat zonder in te boeten op prestaties.. Zo helpt PROMATECT®-H je bouwen voor de toekomst en draagt het bij tot een duurzaam bouwproces.

Ontdek in de brochure de diverse oplossingen met PROMATECT®-H en lees hoe deze plaat je kan helpen bij het optimaliseren van de brandwerende bescherming van je bouwproject. Vul het formulier in en je ontvangt de handige brochure.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email