Van energiesoepele gebouwen over Passief scholen tot financiering van utiliteitsgebouwen

Van 11 tot en met 13 september 2015 strijkt de driedaagse bouw- & renovatiebeurs PassiveHouse neer in Tour&Taxis in Brussel. Hier komt u buiten met kwaliteitsvolle partners, kennis van de nieuwste trends, energiezuinige innovaties en producten en oplossingen voor toekomstig (ver)bouwen. Deze (ver)bouwbeurs staat volledig in het teken van ‘Renovatie’ en ‘BEN met passief’.

Pitches op profdag

Op vrijdag 11 september komt het professionele publiek aan zijn trekken via de Innovatieroute, gratis renovatieadvies (renofase.be), de lessons learned uit scholen gebouwd met prefab houtskeletwanden (renew-school.eu) en andere workshops en lezingen die dieper ingaan op de laatste nieuwigheden, trends en technieken. Tijdens een opleiding EPB krijgt u tips en tricks om E-peilpunten te winnen tijdens de ontwerpfase en na de bouwfase. Leefmilieu Brussel en PHP nodigen u uit voor een gratis bezoek aan het BIM-gebouw, met ruim 16.000 m² het grootste Belgische passiefkantoor en het tweede grootste in Europa. Let wel: gezien het beperkte aantal plaatsen is inschrijven verplicht. Gelieve ook aan te geven of u opteert voor een bezoek om 11 uur of om 14 uur. “Ook de lancering van de eerste Europese ConClipvideo’s staat op het programma”, zegt Bert Vanderwegen, technisch adviseur en opleidingsverantwoordelijke van beursorganisator Passiefhuis-Platform. “ConClips zijn korte instructievideo’s die specifieke aspecten van energiezuinig bouwen toelichten. Bijvoorbeeld hoe u een raam luchtdicht in een gemetste muur inbouwt.”  Tijdens het VIP-event wagen PHP-leden en standhouders zich aan een rit in de nieuwe Tesla. Wie snel is bemachtigt een gratis exemplaar van het boek ‘Architectuur + Passief’. Daarnaast krijgt u een gratis beursmagazine. U vindt het volledige programma op www.passivehouse.be.

Praktijk tijdens publieksdagen

De publieksdagen op zaterdag en zondag bewijzen (ver)bouwers dat energiebesparing en maximaal wooncomfort hand in hand gaan. Bezoekers krijgen gratis neutraal advies bij de experten van Passiefhuis-Platform en via de vele lezingen. In de Demozone zetten bedrijven hun beste beentje voor en bewoners getuigen tijdens de Meet & Build en het VIP-event van Ecobouwers over hun ervaringen met (ver)bouwen. Tijdens Infosessies krijgt u uitleg in mensentaal rond energiezuinig (ver)bouwen. Via themaparcours bezoekt u zowel ontwerpers, producenten en installateurs als uitvoerders en leveranciers. Heel wat thema’s komen aan bod: isolatie, luchtdichting, hernieuwbare energie, ventilatie, verwarming & koeling en nog veel meer.

Gratis tickets

Wilt u graag gratis tickets ontvangen voor PassiveHouse? Stuur dan uw antwoord op volgende vraag naar info@bativox.be: als afsluiter van de profdag op 11 september zullen PHP-leden een testrit kunnen maken met een wagen van een bepaald merk. Welk merk? Een tip vindt u hier. Vergeet niet het juiste antwoord te sturen naar info@bativox.be. 

Doet u mee?

Wenst u als bedrijf of organisatie niet te ontbreken op dit event? Reserveer dan een stand! Voor verdere vragen kunt u terecht bij organisator Passiefhuis-Platform vzw op het nummer  03 235 02 81 of op beurs@passivehouse.be.