We willen het ons in huis zo gemakkelijk mogelijk maken. Zelf de verlichting aan- of uitschakelen? Dat hoeft niet meer. Dat doet de sensor wel. Alleen: sensoren zijn in zowat elk interieur een storend element dat het uitzicht verknoeit. Niko lost dat probleem op met een minisensor op het plafond die bijna onzichtbaar is.


Aan- én afwezigheidsmelder

De nieuwe aan- of afwezigheidsmelder van Niko met een doorsnede van maar 3,6 cm is de oplossing voor mensen die comfort niet ten koste willen laten gaan van design: hij valt nog amper op in het interieur. Je kunt de minisensor op twee manieren gebruiken. Als aanwezigheidsmelder schakelt hij automatisch de verlichting aan bij beweging en onvoldoende daglicht, en weer uit bij voldoende daglicht of wanneer er niemand meer aanwezig is. Als afwezigheidsmelder moet je het licht zelf aanschakelen, maar het wordt automatisch weer uitgeschakeld wanneer niemand meer aanwezig is of wanneer er voldoende daglicht is.
Wil je niet wachten op de uitschakelvertraging van de sensor en het licht direct uitschakelen wanneer je de ruimte verlaat? Met de eco off-functionaliteit schakel je de verlichting zelf uit via een drukschakelaar. Vergeet je dat, dan gaat het licht via uitschakelvertraging toch automatisch uit.


Sterke prestaties én inbouwgemak

De nieuwe minisensor heeft een detectiebereid van 9,5 meter diameter. Met zijn relais van 10 A kan hij een belasting van spaarlampen van 1200 VA en 230V-halogeenlampen van 2300 W aan. Met zijn IP65-beschermingsgraad gebruik je hem ook probleemloos in vochtige ruimtes. Door de standaard veerklemmen bouw je hem even gemakkelijk als een inbouwspot in het plafond in. De uitschakelvertraging en luxwaarde kun je aanpassen met de afzonderlijk verkrijgbare afstandsbediening.