Het installeren van de juiste verlichting in je huis is een vak apart. Met enkele slimme ingrepen maak je heel wat sfeer. De dimmer is daarbij je grootste hulp. Door de nieuwe, energiezuinige verlichtingstechnieken is het helaas moeilijk geworden om zeker te zijn of je je lamp wel kunt dimmen. Niko biedt hiervoor de oplossing: een universele dimmer. De bijzonder handige app Switch Niko helpt je dan weer bij het kiezen van de juiste lichtschakelaar. 

Led- en spaarlampen bieden heel wat voordelen. Zo zijn ze heel energiezuinig. Maar vlot het licht dimmen vormde tot voor kort een probleem. Zo'n 90% van de lampen was niet regelbaar, en voor de lampen die wel als regelbaar werden bestempeld, was het heel vaak zoeken naar de juiste dimmer om de lampen aan te sturen. Traditionele exemplaren zorgden ervoor dat de lampen flikkerden en snel stuk gingen.
Daarnaast kun je door de vele nieuwe merken van lampen door de bomen het bos niet meer zien. Probleem is dat zowel de oude als de nieuwe lampenmerken geen uniforme technologie gebruiken om hun energiezuinige lampen te dimmen. Daarbij komt dat een traditionele dimmer vaak pas bruikbaar is bij een lamp vanaf pakweg 40 watt. Maar de nieuwe lampen hebben een veel lager wattpercentage, met alle problemen van dien.

Universele dimmer met stijl

Om zeker te zijn dat je al die nieuwe energiezuinige lampen ook kunt dimmen, ontwikkelde Niko de modulaire Universele Dimmer Plus. Die stuurt alle regelbare lampen aan van 5 t.e.m. 350 watt. Daarnaast is er ook de stijlvolle, extravlakke Universele Inbouwdimmer Plus, die hetzelfde doet voor lampen van 5 t.e.m. 325 watt. Je stelt het toestel telkens in volgens het type en het aansturingsprincipe van de lamp. Op die manier wordt die volgens de ideale curve gedempt.

Zorg voor een elegante afwerking met de Niko Switch app

De meeste mensen gaan voor een eenvoudige witte schakelaar, maar wie graag zijn interieur tot in de puntjes afwerkt, heeft bij Niko ruime keuze tussen andere materialen en kleuren voor zijn stopcontacten en lichtschakelaars. Met de bijzonder handige app Switch Niko visualiseer je al het schakelmateriaal uit de Niko Pure-reeks thuis eenvoudig in augmented reality. Zo ontdek je op een eenvoudige en leuke manier welke schakelaar perfect in je interieur past!

Zo doe je het?

Eerst ga je naar www.niko.eu/nlbe/switch-niko-app, waar je een contrastafbeelding van een Niko Pure-schakelaar downloadt en print. Bevestig de print op de plek waar je een stopcontact of schakelaar wenst, richt de camera van je tablet of smartphone naar het kaartje, kies tussen de ontwerpen welke afwerking het beste past en bewaar je keuze. Je kunt niet alleen de kleur voor de afdekplaat aanpassen, maar ook die van de toets of het stopcontact zelf. Selectie gemaakt en klaar for the real thing? Adressen van showrooms en installateurs vind je eveneens in de app.