Hoeveel aandacht ook gaat naar vloeren, deurklinken en armaturen, ook de lichtschakelaars spelen een rol in het interieur. Vandaag zijn het ware juweeltjes aan de wand. Of je nu schakelaars zoekt die opvallen of exemplaren die je net kunt integreren in de muur, de Belgische specialist Niko heeft voor elk wat wils. In zijn reeks Niko Pure biedt het merk een mooie collectie aan voor wie houdt van knap design en functionaliteit zonder franjes.


1. Natuurlijke charme

Van brilmonturen tot tafels - blank hout en natuurlijke materialen spelen de hoofdrol in het hedendaagse design. Deze schakelaar, Bamboo, past perfect in dat plaatje.

 

 


2. Roestvrij staal

Roestvrij staal is de lieveling van iedereen die houdt van een cleane look, en in de meeste hedendaagse interieurs zit het materiaal verwerkt in allerlei details. Met deze schakelaar Stainless Steel maak je het plaatje helemaal af.

 


3. Bauhaus & De Stijl

De industriële look en eenvoudige ontwerpen van de jaren twintig zijn weer helemaal terug. De versie van vandaag combineert het sobere design met gelakt staal in zwart of wit. Schakelaars White Steel en Black Steel.

 


4. Subtiele metallics

Het subtiele glansspel van metallics brengt je interieur tot leven. Hier mooi geïllustreerd door schakelaar Champagne Steel.

 


5. Natuurlijke kleuren

Marmoleum heeft een zachte touch en diepe, natuurlijke tinten. Geef je muren een bijpassend accent met schakelaars Natural Red of Natural Soft Grey.

 


6. Strak aluminium

Wat lichter dan de stalen varianten zijn de schakelaars met aluminiumlook. Alu Grey of Alu Black, voor een stoere eyecatcher aan de muur.

 


Schakelaars kiezen

Bij de collecties van Niko kun je niet alleen het afdekplaatje zelf bepalen, ook de toets is beschikbaar in allerlei tinten. Ga voor toon-op-toon of contrast. Bovendien is elk afdekplaatje, gemaakt sinds 2006, verwisselbaar en dus aanpasbaar bij een nieuw interieur. Ontdek welke schakelaar het best in je interieur past met Niko’s handige tool ‘Ontwerp je bediening’. Kies uit de schakelreeksen van Niko, geef de kleur en het materiaal van je muur op en selecteer daarna de kleur van de afdeklijst, de functie van je schakelaar en de gewenste kleur van de bediening. Experimenteren met kleuren en functies kan naar hartenlust!