Qbini, de kleinste modulaire spot

Modular Lighting Instruments brengt de kleinste spot uit. Qbini is 44x44 millimeter groot. De spot is opgebouwd als een blokkendoos. Je bouwt als het ware je eigen lichtcreatie aan de hand van twee kleuren, zes vormen en vier groottes. Daarbovenop is de armatuur modulair. Via een mechanisch kliksysteem verander je het uitzicht van je ledverlichting.

‘Toen Modular me vroeg om een kleine, vierkante spot te ontwikkelen, wilde ik meer doen dan wat voor de hand ligt. Ik wilde iets ontwerpen trouw aan de naam Modular. Iets modulairs dus. Aangezien het om een vierkant design moest gaan, haalde ik mijn blokkendoos boven. Het resultaat, Qbini, is even speels. De ledverlichting zit in een soort mechanische doos. Door op het blokje te drukken kun je de verlichting dieper laten verzinken. Dat gepatenteerde systeem, in combinatie met de verschillende vormen en kleuren, laat je toe om zelf met het design van de armatuur te spelen. Qbini ziet er eenvoudig uit, maar is complex in zijn technologie.’

Franse ontwerper Florent Coirier

Eén armatuur, zoveel mogelijkheden

Qbini laat toe zelf te spelen met je verlichting. Je kiest voor een frame waar één, twee, drie of vier Qbini’s in passen. De lichtbron in de Qbini zit in een ronde of vierkante vorm, die opstaand, verzonken, of taps toelopend is. Zes mogelijkheden dus. Daarnaast heb je zowel voor het frame als voor de lichtmodules de keuze tussen een witte of een zwarte structuur, waardoor je ook met contrasten kunt spelen. Ten slotte is er het ingenieuze, gepatenteerde druksysteem: de lichtmodules zitten standaard verzonken in het frame, maar met een duw laat je de lichtmodule nog dieper verzinken — of omgekeerd. Een uiterst speelse, en toch architecturale armatuur.

Eenvoudig maar complex

De Qbini’s zijn amper 44 x 44 millimeter groot. De gloednieuw ontwikkelde reflector staat in voor een extra hoge lichtopbrengst. Je kunt kiezen voor een medium- of een flood-straal. De leds zijn van heel hoge kwaliteit en hebben een CRI van 92. Je kunt de Qbini’s uitrusten met accessoires (honeycomb, crossblade of snoot) voor een specifiek lichteffect.

Wilt u meer informatie ontvangen over Qbini, vul het formulier in en wij nemen met u contact op.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email