Renoveer je woning tot een smart home

loxone woonkamer keuken
loxone pure touch
loxone intercom

Wie zijn woning renoveert doet dat meestal om zijn of haar comfort naar een hoger niveau te tillen: een comfortabele inloopdouche, een nieuwe keuken met handig kookeiland,… Maar wist je dat een renovatie ook het ideale moment is om je comfort nog verder te verhogen door van je woning een smart home te maken?

Wat is een smart home?

Vaak wordt bij een smart home gedacht aan allerlei gimmicks die veel geld kosten maar in werkelijkheid een beperkte bijdrage leveren aan het gebruikscomfort. Dat beeld is compleet achterhaald. Een moderne smart home laat net toe om heel wat taken te automatiseren, waarbij je steeds de mogelijkheid tot controle behoudt via een eenvoudige drukknop. Een echte smart home zoals de Loxone Smart Home, geeft de gebruikers ook achteraf de mogelijkheid om automatisaties, bedieningen,… via de Loxone app of via het Loxone Config programma aan te passen aan een gewijzigde situatie.

Om te snappen hoe een Loxone Smart Home je leven kan vergemakkelijken, volstaat het om de basisprincipes van de werking van zo'n smart home te begrijpen. Alles begint met de Loxone Miniserver, zeg maar een minicomputer in je elektriciteitskast, die het brein van je smart home is. De Loxone Miniserver verzamelt de signalen van aanwezigheidsmelders, temperatuursensoren, drukknoppen, raam- en deurcontacten,… en beslist op basis daarvan om lichten aan of uit te doen, om de verwarming of ventilatie bij te sturen, de rolluiken of zonweringen op of af te laten,… Dankzij de gratis Loxone app hoef je geen programmeur te zijn om het programma dat de beslissingen neemt bij te regelen.

Nog meer breekwerk?

Moet je dan alle bekabeling voor lichtpunten, drukknoppen,… vervangen om van je gerenoveerde woning een smart home te maken? Absoluut niet! Loxone heeft een uitgebreid gamma aan lichtpunten, aanwezigheidsmelders, sensoren, schakelaars, … die via het betrouwbare Loxone Air systeem draadloos een communicatie tot stand brengen met de Loxone Miniserver.  Loxone beschikt eveneens over een uitgebreid gamma sturingen van rolluikmotoren, dimmers,… die op hun beurt draadloos instructies van de Miniserver ontvangen zodat je smart home zonder grote breekwerken realiteit wordt.  

Stapsgewijs comfort verhogen

Omdat alle communicatie tussen de Miniserver en de aanwezigheidsmelders, dimmers, drukknoppen,…. draadloos verloopt, kan je ook perfect beslissen om stapsgewijs te investeren in je smart home. In een eerste fase kan je bijvoorbeeld je verlichting slim maken m.b.v. aanwezigheidsmelders en dimmers om in een tweede fase het energiebeheer van je woning verder te automatiseren. Om alles wat concreter te maken geven we hieronder enkele ideeën om je woning te renoveren tot een smart home.

Smart home ideeën

In circulatieruimtes zoals gangen en garages is het een goed idee om draadloze Loxone Air aanwezigheidsmelders te hangen. Op die manier kan je de verlichting steeds automatisch sturen: supermakkelijk en energiebesparend. De ingebouwde nachtmodus laat toe om 's nachts de gangen gedempt te verlichten.

Is je woning uitgerust met gemotoriseerde rolluiken of zonweringen dan is een koppeling aan Loxone echt een no-brainer. Vanaf nu kan je alle afstandsbedieningen voorgoed opbergen en alles op automatische piloot sturen. Uiteraard laten de multifunctionele Loxone Touch Air schakelaars nog steeds toe om manueel in te grijpen. Met heel wat ingebouwde voorzieningen zoals een vakantiemodus kan je bij afwezigheid ook makkelijk een aanwezigheid simuleren.

Als je uitgebreid gebruik maakt van aanwezigheidsmelders voor de sturing van je lichten, ventilatie,… weet dan dat je dankzij Loxone ook in enkele minuten een alarmsysteem kan opzetten. Je kan immers met enkele klikken de aanwezigheidsmelders op de niet-slaapverdiepen koppelen om bij beweging een signaal naar je app of zelfs naar een binnensirene te sturen.

Wie zuiniger met energie wil omspringen kan zijn radiatoren of vloerverwarming voorzien van Loxone Air stelventielen. Omdat elke Loxone Touch Air schakelaar ook een temperatuursensor bevat, kan je vanaf dan de verwarming per kamer sturen.

Wil je zelf ideeën opdoen of Loxone zelf ervaren, boek dan zeker een rondleiding in onze demowoning in Nijlen. Ontvang je graag onze kennismakingsbrochure met daarin heel wat smart home ideeën én de bijhorende kostprijs, vul dan bijgevoegd formulier in.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email