Veertig kilometer kabelgoten en meer in AZ Sint-Maarten

Legrand Group Belgium
Legrand Group Belgium

Wie af en toe Mechelen passeert en de R6 neemt, zal ongetwijfeld het complex van 100 bij 200 meter, met zeven bouwlagen wel kennen. De totale vloeroppervlakte van het nieuwe ziekenhuis AZ Sint-Maarten bedraagt 105,000 m² en brengt de twee campussen in Mechelen en Duffel samen.

“In een ziekenhuis wordt regelmatig verbouwd, en dus hebben we maximaal ingezet op kabelgoten, zodat onze eigen technici later altijd nog zelf de nodige aanpassingen kunnen doen.”

Jan Claesen, technisch directeur van AZ Sint-Maarten

Het elektrisch verkeer in het ziekenhuis

In de gangen alleen werd voor 40 kilometer kabelgoten geplaatst. Maar daarbij bleef het niet. Ook kabelladers voor verticale tracés tussen de verdiepingen en draadgoten in de kamers werden voorzien.

Naast de kabelgoten, stond Legrand ook in voor andere flexibele oplossingen, zoals de stand-alone zuilen in de administratieve afdelingen en oplossingen die beantwoordden aan de specifieke vereisten van de ICT-divisie.

Datakasten op maat

In het nieuwe gebouw is een bijzonder grote hoeveelheid elektrisch materiaal verwerkt. Zo lopen onder andere patiëntenoproepsystemen, televisie, brandsystemen en toegangscontrole allemaal over het datanetwerk. De 87 datakasten zijn van Minkels, onderdeel van Legrand Data Center Solutions, en werden op maat samengesteld door Legrand.

“Elke component van de elektrische installatie kreeg een nummer, zodat ook zonder plan bij de hand, alle elementen makkelijk terug te vinden zijn.”

Jan Claesen, technisch directeur van AZ Sint-Maarten

Als schakelmateriaal werd gekozen voor de Mosaïc-lijn. Alle stopcontacten kregen een kleur: rood voor UPS en wit voor een standaard stopcontact.

Service driven keuze

Voor AZ Sint-Maarten was bij de keuze van de leverancier belangrijk dat de leverancier zowel op technisch als op service vlak de noden van het ziekenhuis kon realiseren. Een ziekenhuis draait dag en nacht, daarom dat een gegarandeerde service van cruciaal belang is.

“Een vitaal aspect in de continue werking van elk ziekenhuis. Net als de tijdsdruk bij zo’n project trouwens. De snelle leveringsmodaliteiten van Legrand, ook bij onvoorziene obstakels, hebben er mee toe bijgedragen dat onze complexe werf netjes op tijd klaar was.”

Jan Claesen, technisch directeur van AZ Sint-Maarten

Wilt u graag meer informatie ontvangen over de kabelgootoplossingen van Legrand? Vul het formulier in en u ontvangt de brochure die past bij uw project.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email