Veilig je elektrische wagen opladen met de Legrand laadoplossingen

Clipboard01
Clipboard02

Beschik je al over een elektrische wagen of hybride? Of overweeg je nog? De prijs van elektrische wagens en hybrides daalt, hun actieradius groeit en het aantal laadpunten neemt toe. De laadstations in privéomgevingen, kantoren en ondernemingen zijn voor de architect, aannemer en opdrachtgever niet meer weg te denken. Een interessante groeimarkt voor onze installateurs die goed geïnformeerd zijn. Legrand stelt daarom verschillende oplossingen ter beschikking.

Green’Up Access : specifieke contactdozen voor het laden

Gewone huishoudelijke stopcontacten zijn niet geschikt om een dagelijkse urenlange belasting te ondergaan. Daarom ontwikkelde Legrand de verstevigde huishoudelijke contactdozen: Green’Up Access. Deze kunnen permanent een belasting aan van 16A en maken het dus mogelijk om een wagen op te laden in ongeveer drie uur. Hiervoor dient de mode 2 laadkabel, die bijgeleverd wordt bij de wagen, wel uitgerust te zijn met een Legrand Green’up stekker (automatisch herkenningssysteem tussen stekker en contactdoos). Indien dit niet het geval is, wordt de laadcapaciteit beperkt tot 10A en neemt de oplaadtijd toe tot ongeveer zes uur. De contactdozen zijn beschikbaar in een kunststof waterdichte opbouwversie (Plexo IP 66) alsook in een metalen inbouwversie (slagvaste anti-vandaal uitvoering IK 10). De contactdoos dient wel op een aparte toegewezen kring aangesloten te worden, die stroomopwaarts beveiligd wordt door een differentieelautomaat om de nodige veiligheid te garanderen naar de gebruikers toe.

Green’Up Premium : laadstations met snelle oplaadtijd

Indien de gebruiker een snellere oplaadtijd en bijkomende functies wenst, kan hij gebruik maken van de Green’Up Premium laadstations. De units zijn geschikt voor muur- of vloermontage en bestaan in een kunststof- of metalen uitvoering. Afhankelijk van het type, enkelfasig of driefasig, en het type van op te laden batterijen bedraagt de oplaadtijd 30min. tot 3 uur.

Iedere laadpaal is standaard uitgerust met een “Bluetooth” communicatie waardoor de configuratie en de sturing van de oplaadunit zeer eenvoudig kunnen gebeuren via een gratis applicatie op je smartphone of tablet. Zo kan men eenvoudigweg met deze app het laadstation vergrendelen en ontgrendelen, het station voorzien van programmeertijden (bijv. uitgesteld laden), of kan men het te leveren vermogen aanpassen (3,7 / 4,6 / 7,4 of 22kW).

Indien men wenst kan men de laadstations ook voorzien van een communicatie-kit waardoor deze via IP of Wifi kunnen bestuurd worden. Meerdere palen kunnen op die manier ook gemonitord worden door gebruik te maken van de Legrand Supervisie software. De metalen laadpalen kunnen worden uitgerust met een RFID badgelezer waardoor toegangscontrole en gepersonaliseerde gegevens mogelijk zijn. Er zijn laadunits waarmee men 2 voertuigen gelijktijdig kan opladen doordat aan beide zijden contactdozen voorzien zijn.

Meer weten over het Green’up laadassortiment voor thuis of op gemeenschappelijke plaatsen (kantoren, winkelcentra, parkings, …)? Vul het formulier in en Legrand bezorgt je de handige brochure met alle informatie omtrent oplaadsystemen. Zo kies je het juiste oplaadsysteem voor jouw project.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email