Met Eliot brengt Legrand het Internet of Things tot leven

Legrand Group Belgium

Met de regelmaat van de klok duikt de term “IoT”  of “Internet of Things “ op in de media. Het komt erop neer dat steeds meer apparaten aangesloten zijn op het internet: in de gezondheidszorg, de transportsector, de vrijetijdsector maar zeker ook in de woning- en bouwsector. Waar er in 2014 sprake was van 14 miljard “connected devices”, zal dat aantal volgens netwerkexpert Cisco tegen 2020 oplopen tot zo maar eventjes 50 miljard geconnecteerde toestellen.

Al sinds 2015 maakt Legrand producten die aangesloten kunnen worden op het internet, via een intern innovatieprogramma met de naam “Eliot”. Eliot staat voor de duidelijke visie die Legrand heeft op IoT en geconnecteerde toestellen: de connectiviteit moet –veel meer dan het verhogen van het gadgetgehalte- een nuttig voordeel opleveren voor de gebruiker. Een intuïtieve bediening staat daarbij centraal. Om de gebruiker overal toegang te geven, ontwikkelde Legrand een eigen cloudservice met bijzondere aandacht voor de bescherming van gegevens.

“Gebouwen staan centraal in de Internet of Things revolutie”

Gilles Schnepp, CEO Legrand

Videofoon met buitengewone connectiviteit

Een perfecte illustratie van Legrand’s visie op IoT, is de nieuwste videofoon van BTicino, de Classe 300 X13E. Via de geïntegreerde Wifi module is deze videofoon aangesloten op je thuisrouter en dus op het internet. Zo kan je via een app op je smartphone communiceren met de persoon die aan je voordeur staat en zelfs de deur openen. Dat is niet alleen handig wanneer je ver weg van huis bent en je bijvoorbeeld de pakjesbezorger naar je buurman doorverwijst, maar vanaf nu hoef je ook thuis niet meer je zetel uit wanneer vrienden aanbellen. Dankzij het Eliot programma voegde Legrand nog meer van zijn expertise toe aan deze videofoon. Zo kan je bijvoorbeeld bijkomend de verlichting van je oprit, de garagepoort, de sproeinstallatie van je tuin,… aansluiten en bedienen vanop afstand via de app.

Daar bovenop komt dat de installatie eigenlijk niet verschilt van de 2-draadsaansluiting van een “klassieke” videofoon. Geen gedoe dus met een bijkomend IP-netwerk of complexe configuraties. Een systeem dat dus niet alleen toepasbaar is in nieuwbouwprojecten maar ook voor renovaties.

Nog meer connectiviteit en innovatie

Legrand beschikt naast de Classe 300 X13E videofoon al over heel wat andere geconnecteerde toestellen: het NuVo muziekdistributiesysteem, camerabewakingssystemen,…

Dankzij het Eliot programma zullen er in de toekomst nog heel wat geconnecteerde toestellen bijkomen, met nuttige toepassingen zowel voor particulieren als voor bouwprofessionals. Wens je meer informatie over Eliot of één van hogervermelde toepassingen, vul dan bijgevoegd formulier in.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email