GreenUp laadinfrastructuur is klaar voor residentiële, commerciële en industriële toepassingen

Legrand Group Belgium
Legrand Group Belgium
Legrand Group Belgium

Het aantal elektrische en hybride wagens op onze wegen gaat erop vooruit. Met Green’Up laadinfrastructuur speelt Legrand in op deze tendens. In navolging van de nieuwe Europese richtlijn die conformiteit van het marktaanbod vooropstelt, past Legrand nu zijn productassortiment aan.

Conform Europese richtlijn

De internationale norm IEC 61851 bepaalt de vier verschillende modi voor aansluiting. Legrand biedt producten aan voor de modus 2 (aansluiten op huishoudelijk stopcontact) en de modus 3 (aansluiten met specifieke stekker). Concreet betekent dit een aanbod van laadcombinaties voor residentiële toepassingen, maar ook voor commerciële centra en bedrijven.

Europa bepaalde dat in modus 3 voortaan de EV-connector type 2 de standaard is. Het spreekt voor zich dat het gamma laadinfrastructuur bij Legrand in functie van de nieuwe regelgeving werd aangepast.

Thuis veilig opladen

Thuis in alle veiligheid altijd kunnen opladen is essentieel. Maar gewone huishoudelijke stopcontacten (2P+A) kunnen zo’n urenlange belasting met een dagelijkse frequentie niet aan. De versterkte Green’Up contactdozen (14A belastbaar) van Legrand hebben een gepatenteerd herkenningssysteem tussen stekker en contactdoos. Hiermee is sneller (in 7 à 8 uur) opladen mogelijk, zonder gevaar op oververhitting of kortsluiting. Deze zijn beschikbaar in een kunststof waterdichte versie (Plexo IP 66) alsook in een metalen inbouwversie (slagvaste uitvoering IK 10).

Voor gemeenschappelijke woonprojecten

De Green’Up Premium laadpalen zijn geschikt voor muur- of vloermontage en bestaan in een kunststof- of inoxuitvoering. Er zijn types waarmee men 2 voertuigen gelijktijdig kan opladen doordat aan beide zijden contactdozen mode 3 (type 2) voorzien zijn. Teneinde een communicatie (energiemeting, oplaadinformatie, ...) tot stand te brengen, zijn sommige laadpalen voorzien van een RS 485-poort. Hierdoor kunnen één of meerdere laadpalen aangesloten worden op het Legrand-supervisiemeetsysteem wat de beschikbaarheid van de meetinfo mogelijk maakt vanop afstand (PC, tablet, smartphone, ..). Bepaalde laadpalen zijn uitgerust met een RFID-lezer. Bewoners van appartementsgebouwen gebruiken gepersonaliseerde badges om hun wagen op te laden.

Modellen voor commerciële en industriële toepassingen

Naast de enkelfasige laadpalen die een oplaadsnelheid van 4 tot 6 uur garanderen (in mode 3), beschikt Legrand ook over een serie van driefasige oplaadpalen (22 kw) waardoor de oplaadtijd ingekort wordt tot 1 uur. Uitermate geschikt voor commerciële en industriële toepassingen (winkelcentra, ziekenhuizen, ...).

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email