België nog steviger op de wereldkaart van de architecturale verlichting dankzij Werner Van Rethy, nieuwe ceo van Kreon

Kreon

Sinds 1982 ontwikkelt en produceert het Belgische bedrijf Kreon architecturale interieurverlichting en metalen plafondsystemen die worden toegepast in residentiële interieurs, horeca- en handelszaken, toonzalen en kantoorruimtes wereldwijd. Om nog meer te kunnen groeien, de Kreoncultuur nog verder uit te dragen en tegelijkertijd de Belgische roots van alle Kreonconcepten nog meer te accentueren, besloot Werner Van Rethy, sinds juni 2015 de nieuwe ceo van Kreon, om de kleinere Brusselse showroom te sluiten en in te zetten op de bouw van een gigantisch nieuw hoofdkwartier, vlak naast de huidige site in Opglabbeek. Dat moet vanaf april 2016 dienst doen als showroom, internationale ontvangstruimte,  kantoorruimte, Creative Space…

Een geschiedenis van groei

Kreon ging in 1982 in Antwerpen van start als ontwikkelaar en producent van architecturale verlichtingsconcepten. Sinds 1984 biedt Kreon ook geïntegreerde metalen plafondsystemen aan onder de naam ‘Kreon Ceiling Solutions’.

Over deze 2 productgroepen heen draagt Kreon al sinds zijn ontstaan drie principes in het vaandel: eenheid in ontwerp, eenvoud in techniek, en precisie in detail. Door deze consequent na te streven, is het Belgische bedrijf op vandaag uitgegroeid tot dé internationale referentie in designarmaturen en de lieveling van architecten, interieurdesigners en ingenieurs wereldwijd.

Het bedrijf is sinds 2000 in handen van Jos Vaesen (oprichter van o.a. radiatorenfabrikant Vasco), in 2007 verhuisde het zijn hoofdkwartier van de Frankrijklei in Antwerpen naar het Limburgse Opglabbeek. Daar worden alle Kreonoplossingen in huis geconcipieerd en ontwikkeld. Hoewel het bedrijf wereldwijd 16 dochterondernemingen heeft, wordt ook de internationale export vanuit de Opglabbeekse site verzorgd.

Nieuwe ceo Werner Van Rethy

In juni 2015 volgde Werner Van Rethy Marc Gillet op als ceo van Kreon. Werner Van Rethy komt uit de eigen gelederen van het bedrijf. Hij werkte er sinds 2003 eerst als productmanager en inkoper, dan als directeur ceiling solutions en tot voor kort als director operations. Daarvoor had hij ruim drie jaar gewerkt voor gevelbekledingsspecialist Limeparts, een andere dochter van Kreons moederbedrijf Vaessen Industries.

“Onze verkoopcijfers, het aantal mensen dat we tewerkstellen, en de prijzen die we voor onze producten in ontvangst mogen nemen, bewijzen stuk voor stuk dat we met Kreon ontzettend goed bezig zijn”, zegt Van Rethy”. “Maar als onderneming mag je nooit op je lauweren rusten. En dat zijn we met Kreon zeker niet van plan. Integendeel. Ik beschouw het als mijn missie om de groei van Kreon te blijven ondersteunen en om de Kreoncultuur – zijn Belgische roots incluis – zowel nationaal als internationaal nog beter uit te dragen. Precies daarom dat we besloten hebben om € 6 miljoen te investeren in een grote nieuwbouw vlak naast de huidige site van Kreon. Die moet niet alleen ons eigen personeel beter huisvesten, maar zal ook dienst zal doen als creatief broeinest, als grote showroom en als commerciële ontmoetingsruimte voor onze nationale én internationale klanten.”

Nieuwe Kreon-HQ

“We hebben een Kreonshowroom in Keulen, Milaan, Parijs, Wenen, Singapore en New-York en tot voor kort ook in Brussel, aan de Kanselarijstraat, maar die hebben we eind september gesloten omdat we geïnteresseerde klanten  – architecten, interieurdesigners en ingenieurs – vanaf april volgend jaar zullen kunnen ontvangen in een veel representatievere omgeving.

Representatiever omdat ons nieuwe gebouw veel groter is en we er veel meer van onze oplossingen zullen kunnen tonen, maar ook omdat de architectuur van het gebouw an sich een uitgesproken Kreonstempel draagt. Het ontwerp  is namelijk van de hand van onze creatief directeur Kristof Pycke, naast art director van alle Kreonarmaturen ook telg van een architectenfamilie. Als een gebouw echt de Kreonfilosofie kan uitdragen, zal het dus wel dit nieuwe hoofdkwartier zijn.   

Als art director zal Kristof Pycke zich trouwens ongetwijfeld beter voelen in het nieuwe gebouw dan in de huidige site. Zo voorzagen we een aparte inspiratiekamer met een ouderwetse tekentafel waaraan hij en zijn collega’s alle creatieve remmen los kunnen laten en een lichtlabo met goniometers en klimaatkasten om die creatieve concepten ook technisch 100% op punt te kunnen zetten. Half werk leveren we bij Kreon nooit af.

Verder zal ons nieuwe hoofdkwartier eveneens plaats bieden aan ons ander personeel – marketing, sales, aankoop, productie – en aan het management. Zij zitten momenteel verdeeld over verschillende plekken, terwijl ik ervan overtuigd ben dat kortere afstanden, en dus ook kortere communicatiekanalen, de wisselwerking tussen al deze afdelingen nog zal optimaliseren.

En last but not least voorzien we heel centraal vergaderzalen met alle technische snufjes, zowel voor Kreongebruik als voor gebruik door mensen van Kreon en andere commerciële contacten. Met het nieuwe hoofdkwartier willen we namelijk niet enkel anderen inspireren,  we willen er ook zelf worden geïnspireerd. We zullen er veel meer ruimte hebben in de fysieke zin van het woord, maar we bieden er ook meer ruimte voor nieuwe ideeën, als basis voor nog meer groei, zowel voor Kreon als voor onze bezoekers.”

Volg het bouwblog van Kreon

Benieuwd naar hoe het bouwproces van het nieuwe Kreon-HQ vordert? Volg dan wekelijks de updates op Kreons nieuwe bouwblog www.Kreonblog.com

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email