Knauf Heraklith, duurzaam geluidscomfort met houtwol

Copy
Knauf
1

Voor wie op zoek is naar een hoogwaardige geluidsabsorberende oplossing voor grote, functionele ruimtes, biedt Knauf een nieuwe generatie houtwolpanelen. Knauf Heraklith beperkt galm, echo’s en (stoor)geluiden, terwijl de verstaanbaarheid van spraak wordt verbeterd.

Knauf Heraklith is ideaal voor toepassing in werkplaatsen, fabriekshallen, parkeergarages, sportfaciliteiten, stations, tunnels en balkons en andere functionele ruimtes. Specifiek voor een goede akoestiek bij binnentoepassingen zoals kantoren, sportzalen, restaurants, klaslokalen en zelfs thuis biedt Knauf ook de esthetische houtwolpanelen Organic.

Het basispaneel van 25 mm dik is een houtwolpaneel met een robuuste, industriële look. Met hun uitstekende akoestische, maar ook isolerende en brandwerende (in bepaalde uitvoering met rotswol tot EI 180 in combinatie met betonplafond) eigenschappen, voldoen de houtwolpanelen aan de strenge prestatie-eisen voor gebouwen vandaag.

Alle houtwolpanelen worden standaard ongeverfd of in natuurtint geleverd. Daarnaast zijn een aantal houtwoluitvoeringen op aanvraag (min. 250 m²) in de meeste RAL-kleuren verkrijgbaar.

Duurzaamheid troef

De organische Knauf Heraklith-panelen zijn gemaakt van uiterst fijn, gemineraliseerd sparrenhoutwol (100% PEFC gecertificeerd) dat gecoat is met een bindmiddel van cement en kalk (vezel van 1 of 2 mm breed). Heraklith houtwolpanelen zijn bovendien bijzonder slijtvast, vochtongevoelig en schimmelwerend.

Door de combinatie met andere isolatiematerialen (EPS, PIR of rotswol) helpen ze ook om de energie-efficiëntie van een gebouw te verbeteren en de CO2-uitstoot te verlagen. Dat alles maakt van Knauf Heraklith een uiterst duurzaam product. Voor een perfecte zijdelingse afwerking zijn er nu ook sluitstrips beschikbaar en dit in diverse hoogtes van 45 tot 220 mm.

Voor de plaatsing biedt Knauf de keuze uit een directe bevestiging met slagpluggen of betonschroeven alsook de plaatsing op een afgehangen onderconstructie.

Wil je graag meer informatie omtrent Knauf Heraklith? Vul het formulier in en Knauf neemt vrijblijvend contact op.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email