Houten plafondsysteem voldoet aan eis van 30 minuten brandstabiliteit

massief houten rooster plafond grill hunter douglas 1
massief houten rooster plafond grill hunter douglas 4
massief houten rooster plafond grill hunter douglas 7

In een snel veranderende markt is het als bedrijf belangrijk om een goed uithangbord te hebben. Daarom creëerde verzekeraar AG Insurance de AG Campus: een plaats waar communicatie, ontmoeting en openheid centraal staan. Met de gloednieuwe AG campus, ontworpen door EVR Architecten, positioneert AG Insurance zich in de markt als een innovatief en klantgericht bedrijf.

Hunter Douglas Architectural leverde het binnenplafond in de AG campus: een plafond uit massief houten latten die met stalen deuvels aan elkaar zijn bevestigd. Het massief houten roostersysteem heeft een open karakter, waardoor omgevingsgeluid zeer goed wordt geabsorbeerd wanneer isolatiematten worden gebruikt.

 "Voorheen was de uitbreiding direct tegen het kantoorgebouw geplaatst, met daarbinnen een aaneenschakeling van een flink aantal klaslokalen. Dat gaf de binnenruimtes een nogal donkere en beklemmende uitstraling, weinig uitnodigend eigenlijk. De nieuwe campusuitbreiding ligt nu wat verder van het gebouw. Daardoor komt er meer licht in het gebouw en is er meer zicht op de buitenomgeving. Dit heeft een aangename invloed op de werksfeer."

Architect Thomas Stoffelen

Een esthetisch, geluidsabsorberend  én functioneel plafond

Open, uitnodigend en esthetisch interessant: dat zijn misschien wel de kernwoorden van de nieuwe campus. Een binnenplafond dat bij deze filosofie past, was echter niet al te gemakkelijk te vinden. De oplossing werd gevonden in het massief houten roostersysteem van Hunter Douglas. Als natuurlijk product creëer je met hout niet alleen een milieuvriendelijk en duurzaam plafond maar ook een authentieke sfeer.

 "Omdat we de binnenruimte zo open mogelijk hebben ontworpen -eigenlijk volledig omgeven door glas- valt het plafond extra op. Dan is het des te belangrijker om een mooi plafond te gebruiken dat het ontwerp van het gebouw versterkt. Het houten plafond zorgt voor een natuurlijke en warme uitstraling."

Architect Thomas Stoffelen

Door de ruime keuze aan houtsoorten met verschillende afwerkingen (geschaafde, fijn gezaagde en ruw gezaagde afwerking van het oppervlak) kan het roostersysteem perfect ingepast worden in de omgeving.

Een goede akoestiek was een andere belangrijke factor want de AG Campus is een plek waar mensen samenwerken, netwerken en leren. Omgevingsgeluid is daarbij onvermijdelijk, maar dat hoeft geen probleem te zijn. Als het maar goed geabsorbeerd wordt. Het grillsysteem zorgt voor een uitstekende geluidsisolatie en filtert het omgevingsgeluid weg zonder afbreuk te doen aan het uiterlijk.

In een modern gebouw bevat het plafond vaak heel wat technieken. Veel plafondsystemen die dit mogelijk maken, boden niet de esthetische kwaliteit waarnaar de architect op zoek was. De brandstabiele massief houten roostersystemen van Hunter Douglas Architectural boden de oplossing. Een goede combinatie van akoestische eigenschappen, functionaliteit en esthetiek. Bovendien is het een duurzaam plafondsysteem: hout is van nature een materiaal met een lage milieubelasting, en door het ophangsysteem is het plafond circulair en eenvoudig te demonteren.

Brandstabiliteit van 30 minuten

Een uitermate belangrijke eis voor het binnenplafond van de AG Campus was de brandveiligheid. Hiervoor is het Massief Houten Grill plafondsysteem met succes getest op brandstabiliteit want het  voldoet aan de standaard Europese brandveiligheidsnorm EN13964 en de brandstabiliteitseis van 30 minuten volgens NBN 713.020.

Wil je meer informatie over de brandstabiele massief houten rooster plafondsystemen, vul dan het fomulier in bijlage in.

­

Informatie aanvraag

Laat dit veld leeg:

Quick links

Telefoon Email